Két hotel a Várnegyed szomszédságában – megnyílt a Mercure Budapest Castle Hill és az ibis Budapest Castle Hill

Teljesen megújult a Várnegyed szomszédságában fekvő Mercure Budapest Buda szálloda. Két új hotelmárka – a Mercure és az ibis – kap helyet az új épületben, amely régóta Budapest turisztikai térképének része. A vendégeket 400 modern, csendes és kényelmes szoba, összesen 800 m2 alapterületű konferenciatermekkel rendelkező üzleti szolgáltatás, valamint étterem és bár várja. A Várnegyed központjának közelében, számos park szomszédságában található szálloda bárkinek ideális, aki nyári kirándulást tervez vagy üzleti útra érkezik Budapestre.

A megújult hotel
Fővárosunk – gazdag történelmével, kulturális és szabadidős kínálatával – tökéletes hely az utazáshoz szeretteinkkel vagy barátainkkal együtt. Turisztikai vagy üzleti céllal minden évben milliók érkeznek Budapestre, akik megfelelő szállodát keresnek. A Várnegyed közelében elhelyezkedő Mercure Budapest Castle Hill és ibis Budapest Castle Hill hotel augusztustól várja első vendégeit. Az építészet rajongóinak nagyszerű lehetőség, hogy a combo szálloda néhány percnyi sétára terül el a helyi történelmi nevezetességektől, mint a van a Budai vártól és a Lánchídtól. Akik inkább természeti környezetben pihennének, értékelni fogják a szép parkok és a Dunapart közelségét – csupán három metróállomásra a városközponttól.

Mercure és ibis egy helyszínen
Lengyelország vezető szállodacsoportja, az Accor márkáit a régióban képviselő Orbis tulajdonában lévő Mercure Budapest Buda a főváros szállodatérképének régóta meghatározó szereplője. Augusztustól a hotel ad otthont az Accor csoport két márkájának, a Mercure-nak és az ibis-nek. Az új épület így az üzleti céllal érkező és a megfizethető szállást kereső vendégek számára is elérhetővé válik. Az ibis Budapest Castle Hill 150 szobát, a Mercure Budapest Castle Hill pedig további 250 modern, kényelmes szobát kínál az utazóknak. A kulináris élmények szerelmeseinek a szálloda étterme hagyományos és kortárs magyar és nemzetközi ételeket tartalmazó étlapot készített. A város történelmi hangulatát megidéző bár italok és koktélok széles választékával, valamint világhírű magyar borokkal áll a vendégek rendelkezésére.
„A szálloda felújításakor elsősorban a város jellegzetességei, illetve Budapest színes, élénk utcái inspiráltak minket. Ennek eredménye a klasszikus elegancia és a nyüzsgő utcák ötvözete, amely – erős színekkel és graffitikkel díszítve – tökéletesen mutatja be a magyar főváros életérzését” – mondta Sabina Bartyzel (area manager, Accor Magyarország).
Hangsúly az üzleti látogatókon
A Mercure Budapest Castle Hill és az ibis Budapest Castle Hill az üzleti látogatókat is megcélozza: számukra hét modern, teljesen berendezett konferenciaterem érhető el, amelyek közül három rengeteg napfényt és festői kilátást kínál a történelmi negyedre. A hotel szakemberei készen állnak arra, hogy konferenciák, szemináriumok vagy tréningek szervezésében segítsenek, akár 500 fő számára is. Az egész épület ingyenes Wi-Fi segíti a böngészést, és az üzleti funkciójú területek integrált hangrendszerrel, valamint minden szükséges audiovizuális berendezéssel állnak rendelkezésre.