Felvarrják a Hotel Sacher ráncait

Sacher Szálloda - BécsEgyenesebb, simább vonalvezetés, a kor követelményeinek megfelelő arculat jellemzi majd a patinás bécsi szálloda, a Hotel Sacher szobáinak arculatát. Az átalakítást folyamatos üzem mellett végzik. A szobák száma nem változik, a helyiségeken belül azonban kő kövön nem marad. Az építési munkálatok 2010 nyara óta zajlanak és várhatóan novemberre fejeződnek be – ecseteli az átalakítás mértékét Elisabeth Gürtler ügyvezető. „Korábban hatalmas szobáink és kicsi fürdőszobáink voltak. Ma a fürdőszobának minden igényt ki kell elégítenie – ami marad, abból lesz a szoba.” . A fürdőszobák márványból lesznek, és a fürdőkád mellett mindegyikben lesz zuhanyzófülke is. A tükrökbe tévéket építenek be.

A teljes megújulás mellett ugyanakkor a régi hangulatból is megőriznek egy-egy momentumot. Az új, modern bútorok mellé egy-két régi darab is visszakerül a szobákba, és a történelmi festmények is helyet kapnak a falakon. A fényt továbbra is a régi kristálycsillárok szolgáltatják majd.

Sacher torta szeletAz átalakítás költsége 12-14 millió euróra (3,2-3,8 milliárd forintra) rúg, de ez a szobaárakba nem fog beépülni. A ráncfelvarrást az egyre növekvő verseny tette szükségessé, hiszen Bécsben decemberben nyílt meg a Jean Nouvel sztárépítész koncepciója alapján készült Sofitel, és a belvárosban hamarosan további négy luxus kategóriájú szálloda verseng a vendégek kegyeiért.

A bécsi Hotel Sachert Eduard Sacher nyitotta meg 1876-ban, 1934 óta pedig a Gürtler család tagjai vezetik. 2005-ben két szinttel és 42 szobával valamint egy spa-részleggel bővítették a szállodát. Felújították az alagsori részt és statikailag is megerősítették a Bécs szívében álló épületet.