Mobilházak kerekesszékkel

A francia szállodások az új piacok felkutatása során egyre inkább fordulnak a kerekesszékkel utazók felé, hiszen több milliós piacot jelenthetnek. A kerekesszékes turizmus növekedésének lehetőségét megteremti az egyre bővülő Nyugat-Európai szociális hálózat, de még inkább a rászorulók utaztatását elősegítő technikai fejlődés, a speciális tömegközlekedési eszközök, a részükre kialakított sportolást segítő felszerelések, stb.

 

{module 221}

Természetesen ebbe a körbe tartoznak a szálláshelyekkel szemben támasztott nem különleges, nem igazán költségigényes, de egyedi követelmények.

A különleges mobilházak által az Iris Parc a kerekesszékkel közlekedők számára is lehetővé teszi a luxus kempingezést. A délkelet-franciaországi Drôme régióban található Château de Galaure kemping az Iris Parc első olyan kempingje, mely öt házat is kínál a mozgássérült nyaralók számára. 
A mobilházat a Bali mobilház (4 vagy 6 személyes) alapján tervezték, melyek már megtalálhatóak az Iris Parc kempingekben. Minden helyiség a kerekesszékkel közlekedők igényeit szem előtt tartva készült el.  Még a bejárat is alkalmas a kerekesszékkel közlekedők számára, hiszen egy külön feljáró is vezet a teraszra a lépcső mellett. Az egész mobilház az Association Tourisme et Handicaps követelményeinek megfelelően készült.

A mobilházakat küszöb nélkül tervezték. Csupán a bejárati ajtónál található egy 2 cm-es talajszintkülönbség, hogy eső esetén kívül tartsa a vizet. Minden beltéri ajtó tolóajtó, mely 78 cm-re nyílik ki. 

A fürdőszobában speciális WC, zuhanyzó és teljesen sima padlószerkezet található, illetve egy különlegesre tervezett, mozgatható zuhanyszék. A fürdőszobában kerekesszékkel is lehet közlekedni. 

A nappali és a konyha kisebb változtatáson esett át. Az asztal 70 cm magas, a konyhai mosogató alatt pedig külön hely található a kerekesszékkel közlekedők számára. A hálószobákat is átalakították. A fő hálószobában magasított ágy és tolóajtós szekrények találhatóak. Ahogy a nappali és a konyha, a hálószoba is elég helyet kínál ahhoz, hogy a kerekesszékkel közlekedők meg tudjanak fordulni. 

A Château de Galaure kemping az Iris Parc szervezet – mely a Vacansoleil Csoport tagja – legújabb kempingje. A kempinget mostanság újították fel, és több új létesítményt kínál a 2012-es szezonra – így megfelel az Iris Parc által megkövetelt magas színvonalnak. Az öt különleges Bali mobilház is az új szolgáltatások közé tartozik. 

Az Iris Parc 2003-ban jött létre a Vacansoleil Camping Holidays saját kempingláncaként. Az Iris Parc-kal a Vacansoleil filozófia kiteljesedik, első osztályú kemping nyaralást kínálnak megfizethető áron. Tehát minden Iris Parc kempingnek meg kell felelnie az igen magas szintű elvárásoknak. Az első kemping 2004-ben került a Vacansoleil tulajdonába, ez a Disneyland®Paris-hoz közeli Le Chene Gris. E kempinget követte 2008-ban a Dordogne régióbéli Le Grand Dague kemping, mely Périgueux mellett található.

Az Iris Parc az elkövetkezendő években 30-ra kívánja gyarapítani a saját tulajdonú kempingek számát, mely hosszú távú jóslatok szerint 100-ra nő 2020-ra.

{module 221}