Átadták a Kőrösi Csoma Sándor-díjakat

Kőrösi Csoma Sándor-díj 2023 átadása - turizmus

Az idei év a magyar turizmus számára rekordközeli eredményeket hozott, közelítve a 2019-es rekordszintet – jelentette ki Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára csütörtökön Budapesten a Kőrösi Csoma Sándor-díjak átadásán.

Dömötör Csaba a turizmus és vendéglátás területén végzett kiemelkedő szakmai teljesítményeket elismerő Kőrösi Csoma Sándor-díjak átadásán elmondta: „A díjazottak arra vállalkoztak, hogy tovább meséljék a magyarok történetét és bemutassák hazánk legszebb arcvonásait. Nap mint nap útra kelnek, hogy bemutassák azt, amit az őseink ránk hagyományoztak.”

A magyar turizmus sok lábon áll, sokféle tapasztalaton alapul és az államtitkár kifejezte elismerését a díjazottak helytállásáért, akik hozzájárultak az ágazat erősítéséhez. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a turizmus a vendégéjszakák alapján közelítette meg azt a rekordszintet, amelyet 2019-ben ért el, és mindössze 2 százalékkal marad el a korábbi csúcstól. A nyári szezon is kiemelkedőnek bizonyult, hiszen hatmillióan fordultak meg a hazai szálláshelyeken, ami 6 százalékkal több, mint a 2019-es rekordévben.

„Az eredmények alapján minden remény megvan arra, hogy a magyar turizmus ereje jövőre minden korábbinál nagyobb legyen” – tette hozzá Dömötör Csaba.

Erdei Bálint, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) turizmus stratégiai megvalósításért felelős vezérigazgató-helyettese az eredményeket méltatva elmondta, hogy idén már meghaladta a vendégéjszakák száma a 35 milliót, és december végéig tovább emelkedik. Az év sikeresnek ígérkezik a turizmus számára.

A Kőrösi Csoma Sándor-díjakat az MTÜ 2019-ben hozta létre az ágazat területén végzett kiemelkedő szakmai teljesítmények elismerésére. Az idei díjátadón hatan részesültek Nagydíjban, továbbá Talentum-díjat és Életműdíjat is átadtak. A díjazottak között olyan szakemberek találhatók, akik nemzetközi színvonalú szakmai és emberi minőséget testesítenek meg.

Az Életműdíjat idén Szepsy István és ifj. Szepsy István kapták a magyar borászat és borturizmus területén végzett évtizedes, kimagasló tevékenységükért. A Talentum díjat Dalnoki Bence, a Bocuse d’Or szakácsverseny világdöntőjének bronzérmese vehette át kimagasló gasztronómiai tevékenységéért. A Nagydíjban részesültek között szerepel Barna Ádám innovatív gasztronómiai tevékenységéért, valamint Gyulai Miklós, Hodik Adrienn és Hodik Tibor a fenntartható és ökológiai szemléletű működtetésükért.

A Kőrösi Csoma Sándor-díjak méltó elismerései azoknak, akik hozzájárulnak a magyar turizmus fejlődéséhez és nemzetközi elismertségéhez. Az eseményen összesen 12 kiválóság vehette át kitüntetéseit, és a szakemberek sikerei azt igazolják, hogy a turisztikai pálya választása Magyarországon is kiváló karrierlehetőségeket kínál.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .