Esti séták a Budapesti Állatkertben

Budapest Zoo, Fővárosi Állatkert - turisztika

Exkluzív betekintés az állatok éjszakai életébe, a kulisszák mögött

A Budapesti Állatkert ismét különleges programmal várja a látogatókat. Május 30-án, csütörtök este fél héttől újabb exkluzív esti sétát tartanak. Az Állatkert ezúttal is betekintést nyújt az állatok éjszakai életébe és a gondozók munkájába, olyan élményekkel gazdagítva a résztvevőket, amelyeket nappal nem tapasztalhatnak meg.

Az esti séták három fő helyszíne az állatorvosi klinika, a Szavanna-ház és a Pálmaház. A látogatók a gondozók vezetésével testközelből ismerhetik meg a szélesszájú orrszarvúkat és a lajhárokat. Az érdeklődők bepillantást nyerhetnek az Állatkert korszerűen felszerelt klinikájának működésébe, ahol megismerhetik az altatópuska és más távinjekciós eszközök használatát is.

A program különlegességét az adja, hogy a résztvevők a szokásos nyitvatartási idő után, kisebb csoportokban, az Állatkert szakembereinek kíséretében fedezhetik fel az állatok és a gondozók világát. Az állomásokon a gondozók részletesen bemutatják az állatok gondozásának mindennapjait és a velük való munka titkait. Az állatokat bemutató gondozók évtizedes tapasztalattal rendelkeznek, és olyan információkat osztanak meg, amelyeket máshol nem hallhatunk.

Az ilyen típusú esti program egyedülálló Magyarországon és különleges élményt nyújt azok számára, akik szeretnének közelebbről megismerkedni az állatokkal és az állatkert működésével. A séta során a látogatók az állatok barátságosabb példányaival is közelebbi kapcsolatba kerülhetnek, ami egy szokásos látogatás során nem lehetséges.

Az Állatkert idén még nyolc alkalommal kínálja ezt az exkluzív programot, egészen szeptember végéig, havonta kétszer. A limitált létszám miatt a jegyek gyorsan elfogynak, így érdemes időben lefoglalni a helyeket. Az esti séták nem csak a látogatók számára jelentenek különleges élményt, hanem az állatok számára is, hiszen ilyenkor nyugodtabb környezetben találkozhatnak az érdeklődőkkel.

A Budapesti Állatkert ezzel a programmal egy újabb dimenziót nyit meg a látogatók előtt, lehetőséget adva arra, hogy a kulisszák mögé pillanthassanak és testközelből élhessék át az állatok éjszakai életének varázsát. A program részeként az állatok bemutatása mellett állatbemutatókkal és interaktív elemekkel is készülnek, hogy még emlékezetesebb legyen az este.

Ez a különleges séta nemcsak az állatbarátok számára nyújt felejthetetlen élményt, hanem minden korosztály számára, aki szeretne egy estére részese lenni az állatok varázslatos világának.

fotó: Budapest Zoo

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .