Kerékpáros kihívás: a föld körbebringázása egy nap alatt

kerékpáros közlekedés, egészséges életmód - turisztika

Április 20-án és 21-én, éppen a Föld napja előtti hétvégén, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) egy kihívásra invitálja a bringásokat, mégpedig arra, hogy egy nap alatt körbebringázzuk a földet. Ez a kezdeményezés nem csupán egy sportesemény, hanem egy szimbolikus üzenet is arra vonatkozóan, hogy közösen figyeljünk oda környezetünkre és az egészséges életmódra.

„A Földet körbebringázni mindig is izgalmas kihívásnak tűnt és most végre mindenki számára elérhetővé válik. Csak egy kerékpárra és a Kerékpárosbarát applikációra van szükség, hogy csatlakozz a világméretű kalandhoz” – mondta Coates Ádám, az esemény egyik ötletgazdája.

A rendezvény során a résztvevők a Kerékpárosbarát alkalmazáson keresztül regisztrálhatnak és az applikáció segítségével nyomon követhetik a megtett kilométereket. Ha az összes résztvevő együtt megtette a Föld kerületét, az nemcsak egy világrekordot jelentene, hanem egy fantasztikus napot a természetben, amely különleges élményt nyújt minden résztvevőnek.

Az esemény szerves részét képezi a fenntarthatóság és a környezettudatosság témakörének. A kerékpározás nemcsak kiváló módja a testmozgásnak, hanem a fenntartható közlekedés egyik leginkább elérhető formája is. A résztvevőknek ezen a hétvégén különös figyelmet kell fordítaniuk a környezeti szempontokra, hiszen minden megtett kilométerrel hozzájárulnak a fenntarthatóbb jövőhöz.

„Az elmúlt években egyre több magyar választja a kerékpározást és ez egy nagyszerű fejlemény. Reméljük, hogy ez az esemény még több embert inspirál majd arra, hogy két keréken fedezze fel a világot, miközben odafigyelünk a környezetvédelem fontosságára” – tette hozzá Ádám.

A rendezvény számos helyi szolgáltató, étterem, szálláshely és turisztikai attrakció együttműködését élvezi, akik különböző kedvezményekkel várják a résztvevőket. Mindezekről részletes információk találhatók a Kerékpárosbarát alkalmazásban, amely az esemény egyik fő támogatója.

Így hát, a Föld napja előtti hétvégén lehetőség van csatlakozni a bringások társaságához és részese lenni ennek a kihívásnak. Tekerjük körbe a Földet, élvezzük a természet adta lehetőségeket és tegyünk együtt a fenntartható jövőért!

fotó: MAKETUSZ

További információk a kihívásról a MAKETUSZ honlapján, illetve az applikáció letölthető a Play áruházból.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .