A magyarországi határnyitásról és egészségturizmusról ír a német Touristik Aktuell

A magyarországi határnyitásról és egészségturizmusról ír a német Touristik Aktuell

„Budapest az egyik legnépszerűbb magyarországi úti cél a német utazók körében” – írja legújabb számában Németország vezető szaklapja a Touristik Aktuell.

A magyarországi határnyitásról és egészségturizmusról ír a német Touristik Aktuell

A folyóiratban és annak online felületén interjú olvasható az MT Zrt. német-svájci külképviseletének vezetőjével, Mezősi Csillával. A cikkből kiderül, hogy Magyarország vonzó úti cél az egészségturizmusban is. Az MT Zrt. és a német PA Touristik 2011. óta tartó együttműködésének köszönhetően ugyanis a Nyugat-magyarországi Termálút bármely városát választja is a német utazó – legyen az Bük, Sárvár, Hévíz vagy Zalakaros – a heti rendszerességgel közlekedő buszjáratoknak és a heti charter járatoknak köszönhetően még könnyebben eljuthat úti céljához.

A cikk felhívja a figyelmet arra is, hogy a Magyar Turizmus Zrt. német piacon folytatott marketingtevékenységének középpontjában az idei évben is Budapest mint kulturális úti cél, a nyugat-magyarországi termálút, valamint a Balatoni elő és utószezon áll. A három fő desztináció mellett egy történelmi esemény is fontos szerepet játszik: a nyugati határnyitás 25. Jubileuma, ami egész Európa történelmében nagyon jelentős évforduló. Az 1989-es páneurópai pikniket követően sok NDK-állampolgár léphette át a határt, ami a német újraegyesítést eredményezte.

A magyarországi beutazó forgalom adatait tekintve minden ötödik külföldi látogató Németországból érkezik, a dunai hajóutakon résztvevőket nem is számítva. Ez utóbbi német vendégszám évente eléri a félmilliót.