Debreceni Tavaszi Fesztivál 2024

Debreceni Tavaszi Fesztivál 2024

Április 4-én kezdődik és április 19-ig tart a Debreceni Tavaszi Fesztivál, melynek idén a „debreceniség” lesz a középpontjában – jelentették be a szervezők sajtótájékoztatójukon. Puskás István alpolgármester a Kölcsey Központban tartott eseményen a rendezvénysorozatot az idei kulturális évad nyitányának nevezte, hangsúlyozva, hogy ez a rendezvény csapatmunka eredményeként, a helyi kulturális intézmények összefogásával jön létre.

A tavaszi fesztivál a költészeti fesztivál, város napja programjai és a Deszka fesztivál megnyitójával indul, azonban idén nagyobb programválasztékra számíthatunk, mint eddig. Az alpolgármester szerint ez a rendezvény gazdag kínálattal és sokszínűséggel várja a résztvevőket.

Korponai Tibor, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. programigazgatója részletezte a fesztivál művészeti koncepcióját, kiemelve négy fő témakört: debreceniség, évfordulók, újdonságok és találkozások. Minden debreceni kulturális intézmény részt vesz ezen témák megjelenítésében, hogy kifejezhessék azokat.

A város napi események mellett az idei fesztivál különlegessége lesz, hogy emlékezni fognak arra is, hogy 175 évvel ezelőtt először volt Debrecen az ország ideiglenes fővárosa.

A Kölcsey Központ színpadán olyan különleges előadásokat láthat majd a közönség, mint Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák, valamint a Tükrös Zenekar koncertszínházi produkciója, mely Petőfi Sándor és Arany János levelezését dolgozza fel. Az évfordulókhoz kapcsolódva a 40 éves Debreceni Dixieland Jazz Band és a 25 éves Talamba ütőhangszeres együttes is fellép.

A fesztivál ideje alatt számos új kiállítást is megtekinthetnek majd az érdeklődők. A tárlatok, hangversenyek és színházi előadások a Csokonai színház, a Kodály Filharmónia és a Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ közreműködésével valósulnak meg. A GAG Management produkciós iroda pedig a KFT zenekart hozza el Debrecenbe egy különleges, fúvósokkal kiegészített, egyedi hangszerelésű műsorral.

Szabó K. István, a Csokonai színház művészeti vezetője bejelentette, hogy a fesztivál idején hét előadást terveznek, köztük egy magyarországi ősbemutatót. Az argentin zeneszerző, Astor Piazzolla ma már klasszikusnak számító María De Buenos Aires című tangó-operáját láthatja majd a debreceni közönség.

A Debreceni Tavaszi Fesztivál ígéretes programkínálata biztosítja, hogy mindenki találjon kedvére való eseményt és átélhessen egy felejthetetlen tavaszi kulturális élményt a városban.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .