Szállodaszövetség Év Szállodája 2023 díj

Szállodaszövetség Év Szállodája 2023 díjátadó

Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége kihirdette az Év Szállodája 2023 pályázat nyerteseit

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) januárban ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot a Magyar Turisztikai Ügynökség együttműködésével. A 2023-as év pályázatának nyerteseit március 8-án ünnepélyes keretek között hirdették ki, tájékoztatta az MSZÉSZ az MTI-t.

A szövetség 2013-ban kezdeményezte a pályázatot annak érdekében, hogy a szállodaiparban kiemelkedő teljesítményt nyújtó szállodákat példaképként állítsa az iparág elé és felhívja a figyelmet a magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtó szállodákra.

A zsűri a díjazás során nemcsak a szállodák szolgáltatásainak minőségét vette figyelembe, hanem az üzemeltetést támogató innovatív fejlesztéseket és a piaci teljesítményt is, amelyet a versenytársakhoz viszonyítottak.

Az 5 csillagos kategóriában az Év Szállodája 2023 címet a Hilton Budapest nyerte el. A fővároson kívüli 4 csillagos „full service” kategóriában a Thermal Hotel Visegrád, míg a Budapest 4 csillagos „limited service” kategóriában a Hotel Vision Budapest kapta az elismerést. A fővároson kívüli 3 csillagos kategóriában az Elixír Medical Wellness Hotel Mórahalmon, míg a Budapest 3 csillagos „limited service” kategóriában a Bo18 Hotel érdemelte ki a díjat.

Emellett a zsűri különdíjakat is adott át a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtóknak.
– A debreceni 5superior kategóriájú Hotel Divinus a Főnix különdíjat kapta meg, amelyet sikeres megújulásáért érdemelt ki.
– A sárvári 5superior kategóriájú Spirit Hotel Thermal Spa a Legjobb humánpolitikáért járó különdíjat zsebelte be, mivel példaértékű személyzeti politikát és motivációs rendszert dolgozott ki a munkaerőpiaci nehézségekre való reagálás céljából.
– A bükfürdői 4 csillagos Greenfield Hotel Golf & Spa a Kiemelkedő piaci teljesítményjavulás különdíját vehette át felújítását és újrapozícionálását követően, megfelelő árazási stratégiával.
– A digitális fejlesztéseknek kiemelt szerepük van a munkaerőigényes szállodaiparban. Ezért a gyenesdiási, 4 csillagos Wellness Hotel Katalin saját fejlesztésű szoftverekkel válaszolt az üzemeltetési kihívásokra, amelyért a zsűri Innovációs különdíjjal ismerte el munkájukat.

A közlemény kiemelte, hogy a szállodaipar egy rendkívül munkaerőigényes szektor, és az MSZÉSZ fontosnak tartja a fiatal tehetségek támogatását. Ezért 2024 januárjában ismét meghirdették az Év Fiatal Szállodása pályázatot, amelyre 35 év alatti tehetséges szállodai részlegvezetők és igazgatók nevezhettek.

Az idei versenyben 12 tehetséges fiatal vett részt, közülük az Év Fiatal Szállodása 2023 címet Lőrincz Dániel, az Ensana Grand & Thermal Hotel Margitsziget étteremigazgatója nyerte el. A győztes az 1000 eurós pénzdíj mellett egyedi díszoklevelet, konzultációkat az ország vezető szakembereivel, sajtómegjelenéseket, valamint részvételt nyert az MSZÉSZ Év Technológiai Újítása 2024 díjának szakmai zsűrijében és a Magyar Turizmus Akadémia 2024 őszén induló Vezetői Akadémia programsorozatában.

fotó: Szállodaszövetség Facebook

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .