Júniustól ismét vonattal lehet utazni az Adriához

Adria InterCity vonat Adria utazás - turisztika

Az Adria InterCity idén is menetrendszerint közlekedik

A magyarok egyik kedvenc tengerparti desztinációja, Horvátország, idén is vonzó lehetőségeket kínál az Adria InterCity járataival. A MÁV-START éjszakai járata, amely a Budapest és Split közötti útvonalon közlekedik 2022-ben a The Guardian Európa 10 legjobb vasúti élményutazása közé sorolta, idén június 18-tól szeptember 30-ig heti három alkalommal szállítja az utasokat. A vonat Budapestről minden kedden, pénteken és vasárnap, Splitből pedig minden hétfőn, szerdán és szombaton indul.

A jegyeket már 2024. március 15-től meg lehet vásárolni a jegypénztárakban és az Elvira felületén. Az Adria InterCity fedélzetén tapasztalható utazószámok bizonyítják az érdeklődés növekedését: 2021-ben 5500 utast szállítottak, ami 2022-ben megduplázódott, és 11900-an választották ezt a vonatutat. 2023-ban további növekedést tapasztaltak, hiszen több mint 13 ezren választották ezt a közvetlen és kényelmes utazási módot Budapest és Split között.

Az Adria InterCity Split központjába, az óváros és a kikötő közvetlen szomszédságába érkezik. A 789 kilométeres útvonal nagy részét alvásra lehet szánni, így az utazás nem csak cél, hanem élmény is egyben. A légkondicionált kocsikban kényelmes fülkék állnak rendelkezésre.

Az útvonalat tekintve az Adria InterCity este indul a Keleti pályaudvarról, majd áthaladva a Balaton déli partján és a Dinári-hegységen, melynek tengerszint feletti magassága közel 900 méter, végül leereszkedik a tengerpartra, Splitbe, ahova másnap délelőtt érkezik meg. A visszautazás Splitből délután kezdődik és Budapestre másnap szintén délelőtt érkezik. A vonatra Budapesten (Keleti pályaudvar és Budapest-Kelenföld) kívül több helyen is fel lehet szállni és arról leszállni.

Az Adria InterCity kínálata kielégíti a különféle utazási igényeket. A fekvőhelyes kocsikban elérhető 4 vagy 6 ágyas fülkék kedvező áron kínálnak kényelmes alvási lehetőséget, míg az 1-3 ágyas hálókocsi-fülkék pároknak és kisebb családoknak nyújtanak egyedi és kényelmes szállodai élményt. Az utasokat este ásványvízzel, reggel pedig meleg itallal és reggelivel várják, választható reggeli menüvel.

Az étkezőkocsiban széles választék áll rendelkezésre, ahol forinttal, euróval, bankkártyával és Magyarország területén valamennyi SZÉP-kártyával lehet fizetni. A folyamatosan nyitva tartó étkezőkocsiban meleg vacsora és reggeli várja az utazókat, mely kiváló lehetőséget teremt a késő esti beszélgetésekhez. Reggel a tengerhez közeledve reggelihez terített asztalokkal fogadják az utazókat.

Az utasok kényelméről és biztonságáról a kocsik utaskísérői gondoskodnak, további ételek és italok vásárolhatók a fedélzeten. A családok számára kedvezményes gyerekjegyek érhetők el és privát fekvőhelyes fülkék foglalhatók 3-6 utas részére.

Az Adria InterCity utasai a Keleti pályaudvaron igénybe vehetik a Prémium várót is, ahol díjmentesen fogyaszthatnak harapnivalókat és szendvicseket, valamint üdítőitalokat. Az Adria-koktél is kapható lesz az idei utazási szezonban.

A MÁV-START mellett idén is közlekedtetik a Retró Istria expresszvonatot, amely Budapest és Koper, illetve Rijeka (Fiume) között közlekedik. Minden utazási lehetőségről részletes információk találhatók a MÁV Csoport weboldalán.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .