Kürtőskalács-ünnep októberben

Fővárosi Állatkert, Holnemvolt vár, Budapest

Kürtősbon Fesztivállal csábít az október a Holnemvolt Várban

Idén új formát(t)ölt a kürtőskalács őszi ünnepe, ugyanis október 14-16. között érkezik a Kürtősbon Fesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykert játszóparkjába, a Holnemvolt Várba. A háromnapos, színes esemény idei sztárja a változatos krémekkel töltött Kürtősbon desszertkülönlegesség.

„Hogyan lesz a kürtőskalácsból Kürtősbon? Erre a kérdésre mindenképp választ kaphatunk majd az októberi Kürtősbon Fesztiválon, amelyet az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdának is otthon adó Holnemvolt Várban szervezünk meg. Az idei legnagyobb szenzáció az új formát(t)öltött kürtőskalács, a Kürtősbon lesz, amely azért egyedi, mert rendhagyó módon a kürtőskalács tésztáját töltjük meg csoki, szilva vagy barack krémmel, majd az elkészült kürtőskalácsot málnás, diós, fahéjas szórással tesszük még ellenállhatatlanabbá. Így születik meg a Málnás Csokibon, a Diós Barackbon, és a Fahéjas Szilvabon fantázianévre hallgató kürtőskalács különlegességünk. A fesztiválon mindenki megálmodhatja a saját Kürtősbon-ját és úgy mixelheti az ízeket, ahogy csak szeretné” – mesél a rendezvény főszereplőjéről András Tünde, a Kürtősbon Fesztivál ötletgazdája.

A Kürtősbon mellett, – amelyet több helyen is készít majd a Vitéz Kürtős csapata – természetesen a hagyományos ízesítésű kürtőskalácsok, valamint az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda kedvencei is helyet kapnak a fesztiválon, sőt az ételintoleranciával élőkre is gondolnak a szervezők. Készítenek glutén- tej- és tojásmentes kürtőskalácsot, valamint a népszerű Csináld magad! standnál mindenki elsajátíthatja a kürtőskalács-készítés rejtelmeit.

Az ízletes eseményt kisgyermekes családoknak szóló programok is színesítik: lesznek állatos attrakciók Hanga Zoltánnal (vadállatmentés, állatbemutatók, Cápasuli), gólyalábas vendégvárás, ingyenes arcfestés és csillámtetoválás, kézműves foglalkozások, bábszínház, Kürtipédia Kvízjáték nyereményekkel és mesemondók is a kisebbeknek, míg a nagyobbakat Szűcs Gabi, Király Linda és Vastag Tamás koncertje szórakoztatja majd.

A Kürtősbon Fesztivál állatkerti belépővel látogatható.

Kürtősbon Fesztivál

2022 október 14-16.
Fővárosi Állat- és Növénykert, Holnemvolt Vár

A program további részletei az alábbi oldalon érhetők el.

Fotó: Zsigmond László
Forrás: Just Creative

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .