Péceli FöldŐrző Fesztivál 2024

Földörző Fesztivál, Pécel - lovas bemutató - turisztika

Támogasd a Földet egy felejthetetlen élménnyel!

Július 5. és 7. között újra megrendezésre kerül a FöldŐrző Fesztivál Pécelen. Az esemény célja, hogy minél több tevékenységgel hozzájáruljon bolygónk működésének harmonizálásához, bemutatva a fenntarthatóság és környezettudatosság legkülönfélébb aspektusait. A Kilenc bokor völgyében tartott fesztivál egy igazi hagyományteremtő rendezvény, amely az ökológiai változások szükségességére hívja fel a figyelmet.

„A FöldŐrző Fesztivál egy hiánypótló esemény, ahol minden korosztály megtalálja a számára érdekes programokat, legyen szó mezőgazdaságról, állatvilágról, hulladékhasznosításról, mentális egészségről, tudatosságról vagy technológiai újdonságokról” – nyilatkozta Tóth Zoltán, a fesztivál megálmodója és szervezője. Hozzátette, hogy a rendezvény célja színes és izgalmas módon bemutatni mindent, ami a környezettudatossághoz kapcsolódik.

A fesztivál látogatói három napon keresztül ismerkedhetnek meg a környezettudatos építészeti módszerekkel, mint a vályogépítészet, a szalmaház-bemutató, valamint a konténer dombházak. Az alternatív energetikai megoldások között bemutatják a szélmotort, a gravitációs energiát és a komposztkazánt, sőt, a látogatók maguk is kipróbálhatják a vályogvetést.

A fesztiválon kiemelt szerepet kap az autizmussal élő családok támogatása is. Az Out-izm! projekt keretében kézműves portékák vásárlásával támogathatják őket a látogatók. A Hagyományőrző Tisztáson pedig a Hungarikum-sátorban nem csak a kürtős kalács várja az érdeklődőket, hanem autentikus magyar kutyafajtákkal is megismerkedhetnek, mint például az erdélyi kopó.

A programok sora itt még nem ér véget. Tóth Lajos világrekorder látványos lovas show-val készül, míg Mónus József, távlövő íjász világrekorder, egy különleges előadással és bemutatóval szórakoztatja a közönséget. Vadász-előadások, ahol kölyökfarkassal, őzekkel, rókákkal és vadmadarakkal találkozhatnak a gyerekek, szintén a fesztivál részei. A legkisebbeknek ingyenes a belépés, és még traktorozhatnak is.

A fesztivál különlegessége a szürke marha show, de a művészetek kedvelői sem maradnak program nélkül: kosárfonás, nemezelés, jóga, és a karikás ostor csergetése is kipróbálható. Kerekasztal beszélgetések és előadások várják az érdeklődőket olyan témákban, mint az állatvédelem, a tudatalatti logikája és a józan paraszti logika.

Az esemény nem csak szórakoztató, hanem edukatív is, így minden korosztály számára tartogat újdonságokat és érdekességeket. A gyerekek és nyugdíjasok számára ingyenesen látogatható fesztiválon a tombola sem maradhat ki a programok közül, értékes nyereményekkel várva a szerencséseket.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .