Első alkalommal rendezték meg a Tokyo Gendai művészeti vásárt

Tokyo Gendai művészeti vásár

Tokyo Gendai, a jelentős nemzetközi művészeti vásár, eredményes értékesítésekkel és jelentős látogatottsággal zárta első kiadását. A vásáron 73 nemzetközi galéria mutatta be műveit, és több mint 20 900 látogatót vonzott, köztük neves gyűjtőket, művészeti intézményeket és múzeumokat.

A Tokyo Gendai sikerével Japán megerősíti pozícióját, mint kiemelkedő művészeti célpont és fontos szereplő a globális művészeti piacon. A vásáron bemutatkoztak a már elismert és feltörekvő japán és nemzetközi művészek, dinamikus programokkal, kísérő eseményekkel, kurált kiállításokkal és beszélgetésekkel a japán kreatív közösség meghatározó szereplőivel.

A világ 34 országából érkeztek gyűjtők a vásárra, köztük neves személyiségek, mint Takeo Obayashi, Miwa Taguchi és Yusaku Maezawa. A vásáron látogatóként megjelentek a Mori Művészeti Múzeum és a Kanazawa 21. századi Múzeum képviselői is. Hiroshi Sugimoto és Kohei Nawa művészek szintén jelen voltak.

A Tokyo Gendai első kiadása pozitív visszajelzéseket kapott a résztvevőktől. A galériák erős értékesítésekről számoltak be, köztük jelentős tranzakciók is történtek, például a Sundaram Tagore Galéria eladott egy Hiroshi Senju művet 645 000 dollárért, és az Almine Rech több művet is értékesített különböző árkategóriákban.

A vásár programja különleges kiállításokat, előadásokat és beszélgetéseket tartalmazott, amelyek a japán kortárs kultúrát ünneplik. Emellett társrendezvényeket is szerveztek neves helyi intézményeknél, mint a Mori Művészeti Múzeum, a Nemzeti Művészeti Központ Tokió és az Artizon Múzeum.

A Tokyo Gendait a Japán Idegenforgalmi Ügynökség támogatta, amely hozzájárult egy egyedi VIP programhoz, amely kulturális élményeket nyújtott Japán különböző részein. Ez a közös munka a kulturális turizmus népszerűsítését és az ország művészeti színterének további fejlesztését célozza.

Az első kiadás sikerével a Tokyo Gendai fontos eseménnyé vált a nemzetközi művészeti naptárban, és megerősíti Japán helyét virágzó művészeti piacként. A vásár a jövőben tovább épít a sikerekre.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .