25 éve omlott le a fal

Berlini fal

Németország a második helyen áll a magyar utazók legkedveltebb úti céljainak listáján. 2013-ban Németországban összesen 71,9 millió külföldi vendégéjszakát regisztráltak és ez 4,5%-os növekedést jelent az előző évhez képest.

Berlini fal

A magyar vendégek 2013. január és december között kereken 712 ezer vendégéjszakát töltöttek a 10 és több ággyal rendelkező szálláshelyeken – mondta Dernovics László a DZT kelet-európai régiójáért felelős igazgató, aki ezúttal bemutatta a sajtó képviselőinek a DZT új budapesti képviselőjét Czeiszing Miklóst és a régi-új sajtóreferenst Salánki Szilviát.

A magyar utazók átlagban 6,9 éjszakát töltöttek Németországban és tartózkodásuk alatt 623 eurót költöttek.

Az újkori német történelem legfontosabb eseményei közé tartozik a berlini fal leomlása, és Németország újraegyesítése. Az akkori történések nem utolsó sorban a németországi turizmus soha nem látott növekedését is eredményezték.

Mióta 1993-ban közös statisztika készült az újraegyesült Németország beutazási adatairól, a németországi külföldi vendégéjszakák száma majdnem megduplázódott.

Összesen 37,2 millióval több külföldi vendégéjszaka realizálódott, ebből 12,8 milliót az új szövetségi államok hoztak.

A DZT ezen két történelmi esemény jubileumának okán 2014-ben és 2015-ben a nemzetközi értékesítési- és marketingtevékenységének központi témájaként kezeli a fal leomlását és az újraegyesítést. 25 évvel a fal leomlása után 25 lenyűgöző, új nézőpontból mutatjuk be az úticél Németországot: a program részeként ugyanúgy bemutatkoznak a német régiók kulturális látnivalói, mint a csodás természeti tájegységek is.

A DZT különböző marketing- és értékesítési tevékenységekkel mutatja be a „25 évvel a fal leomlása után” tematikán keresztül az úticél Németország turisztikai kínálatának sokszínűségét – és ezáltal online és offline minden médiacsatornán keresztül megszólítja a nemzetközi médiát, az utazási szakmát és a végfelhasználókat is.

A www.germany.travel/faszination-einheit oldalon az érdeklődők multimédiás tartalmakat találnak a mai úticél Németország 25 új nézőpontjához. A DZT ebben a témában ezen felül rövid videókat is posztol a közösségi oldalakon. A tervek szerint kereken 30 sajtókonferenciával, kiemelt sajtóutakkal, illetve PR-rendezvényekkel támogatják a tematikát a releváns küldőpiacokon, így például Hollandiában, Spanyolországban, Magyarországon és Japánban.

A DZT már most készül a reformáció 500. évfordulójára 2017-ben és egy külön tematikus évet szentel Luther Márton munkásságára.

A reformáció 500 éves jubileumának rendezvényei 2017-ben érik el tetőpontjukat: ebben az évben világszerte kulturális és egyházi eseményekkel, konferenciákkal és nagy kiállításokkal ünneplik az évfordulót. A Svájci Turisztikai Hivatallal közösen a DZT határon átnyúló projekteket is tervez a reformáció másik két fő szereplőjéhez Kálvin Jánoshoz és Ulrich Zwingli-hez kapcsolódóan, hogy ezeket a programokat az amerikai piacon közösen értékesítsék.