Fenntartható kultúrturizmus és művészetek a Németországban, 2024-ben

Dresdner Zwinger palota múzeum - németország turizmus
Germany, Saxony, Dresden - Zwinger palace.

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) egy ambiciózus küldetéssel és új ötletekkel indítja nemzetközi marketingjét 2024-ben. A jövő év középpontjában a kultúrturizmus és a fenntarthatóság áll, amelyek segítségével Németország tovább mélyíti kulturális gyökereit és művészeti világát. A DZT célja, hogy Németországot ne csak a történelmi és kortárs művészetek, hanem a fenntarthatóság iránti elkötelezettséggel azonosítsák.

Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke szerint „Németország egyedülálló művészeti és kulturális tájjal rendelkezik. Ez a sokszínűség fontos része a városi életminőségünknek és egy erős utazási indok a külföldi turisták számára. A DZT célja, hogy tovább erősítse ezt a pozíciót, és a fenntarthatóság jegyében arra buzdítson, hogy az utazók hosszabb ideig töltsenek el nálunk és fedezzék fel a vidéki élettereket is.”

Kultúrturizmus élménye

A DZT 2024-ben egy globális kampány keretében mutatja be Németországot, mint művész- és kultúrországot. A kampány hangsúlyozza a világra nyitott művészeti és kulturális életet, amely Németországot nemcsak nagyvárosi régiókkal, hanem a vidéki területekkel is azonosítja. A kortárs művészettől és galériáktól az építészeti csodákig, valamint az akadémiákon összegyűlő fiatal tehetségekig, Németország kulturális sokszínűsége lenyűgöző élményt ígér.

A kampány kiemelt témái közé tartozik a street art, mint életérzés megnyilvánulása a nyilvános térben, a modern építészet és a különleges kiállítási helyszínek. A kultúrturisztikai kínálatban helyet kapnak a világszerte elismert kulturális rendezvények és a történelmi kultúrtájak. A bor kedvelői számára Németország 13 bortermelő régiójában felfedezhetik a fiatal borászok újraértelmezett hagyományokat.

Fenntarthatóság és UNESCO világörökség

Németország fenntarthatóságát és kulturális örökségét a DZT tovább erősíti a „52 UNESCO világörökségi helyszín” kampányával, amely bemutatja a jelentős kulturális és természeti kincseket, valamint a jól kiépített tömegközlekedési hálózatot. A kampány olyan utazási útvonalakat kínál, amelyek nemcsak lenyűgöző élményeket nyújtanak, hanem fenntarthatóak is. A „stay longer” kezdeményezéssel pedig arra ösztönzik az utazókat, hogy hosszabb időt töltsenek el Németországban, ezzel csökkentve az ökológiai lábnyomot.

Közelgő kulturális évfordulók és események

Németország 2024-ben több fontos évfordulót is ünnepel. Az egyik kiemelt esemény Caspar David Friedrich 250. születésnapja, a híres német romantikus festő évfordulója. Emellett az UEFA EURO 2024 alkalmából Németországban különleges programokkal várják a labdarúgás szerelmeseit. A „35 évvel a fal leomlása után” témája pedig az egyesült Németország sokszínűségét ünnepli, megmutatva az ország gazdag történelmét és kulturális örökségét.

Cél a fenntartható turizmus

A DZT elkötelezett a fenntartható turizmus elősegítése mellett és a digitalizációban és fenntarthatóságban látja a jövőt. Az immerzív technológiák, mint a virtuális és kiterjesztett valóság, valamint a mesterséges intelligencia terén végzett kutatásai egyedülálló élményeket kínálnak az utazóknak. A DZT az innováció mentén haladva teremt kapcsolatot a látogatók és a kulturális értékek között.

Németország 2024-ben továbbra is a világ egyik legvonzóbb turisztikai célpontja marad, ahol a kultúra, a művészetek és a fenntarthatóság találkoznak, hogy felejthetetlen élményeket nyújtsanak mindazoknak, akik felfedezik ezt a varázslatos országot.

A fotón a Zwinger (németül Dresdner Zwinger) egy palotakomplexum kertekkel a németországi Drezdában. Matthäus Daniel Pöppelmann építész tervei alapján a barokk korszak egyik legfontosabb épülete Németországban. A Frauenkirche mellett a Zwinger Drezda leghíresebb építészeti emléke. Fotó: Francesco Carovillano

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .