Közzétette 2023-as jelentését az Air France-KLM Csoport

Air France-KLM Group - légitársaság, turisztika

Rekordszintű árbevételt ért el a cégcsoport 2023-ban

Az Air France-KLM Csoport újabb mérföldkőhöz ért tavaly, ahogyan azt a csütörtökön közzétett pénzügyi jelentésük is alátámasztja. A légitársaság árbevétele az előző évhez képest 14 százalékkal ugrott meg, elérve a 30 milliárd eurós rekordot – közölte az Air France-KLM a sajtóval.

Az üzemi eredmény is jelentős emelkedést mutatott, 44 százalékkal nőtt és elérte az 1,7 milliárd eurót a 2023. december 31-én zárult pénzügyi évben. Az adózott eredmény is meghaladta az előző évi szintet, 934 millió euróval, ami 28 százalékos növekedést jelent.

Az elmúlt évben a légitársaság járataival rekordmagas számú, 93,5 millió utas közlekedett, ami 12 százalékos emelkedést jelent az előző évhez képest. A járatok átlagos töltöttsége is nőtt, 87,3 százalékra emelkedve 3,3 százalékponttal. A légitársaság 93 százalékban felkínált kapacitása a járvány előtti szintet érte el.

Az Air France üzemi nyeresége 1 milliárd euróra nőtt, majdnem másfélszeresére növelve azt az előző évhez képest. A KLM 650 millió eurós üzemi nyereséget könyvelt el, ami 9,4 százalékkal alacsonyabb az előző évhez képest.

Az Air France-KLM előrejelzése szerint az idei évben visszaérhetnek a járvány előtti kapacitások, miközben a költségek kis mértékben emelkednek.

Benjamin Smith, az Air France-KLM Csoport vezérigazgatója pozitívan értékelte a vállalat teljesítményét, kiemelve, hogy sikerült tovább stabilizálniuk a csoport pénzügyi helyzetét, csökkenteniük a hitelállományt, valamint fenntarthatóbbá tenniük üzemelésüket. Emellett bejelentették rekordméretű géprendelésüket is: 50 darab Airbus A350-es szélestörzsű gép vételét, valamint további 40 példányra szóló opciós jogot az európai gyártóval.

fotó: AirFrance KLM Group

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .