Tovább nőtt a beutazó turizmus Németországban 2024 elején

Carolafelsen kilátóhely, Bad Schandau, Németország - Turisztika
Naplemente a szász-svájci Carolafelsenben

2024 február végéig 7,8 %-kal nőtt a kereslet az utazási piacon

A beutazó turizmus lendületes emelkedése további növekedést ért el 2024. február végéig, erősítve a Német Turisztikai Hivatal (DZT) optimista kilátásait. A DZT által közölt adatok szerint az év első két hónapjában 7,8 százalékos növekedést regisztráltak a nemzetközi vendégéjszakák számában, ami a legalább tíz ággyal rendelkező szálláshelyeken zajlott. Ez azt jelenti, hogy összesen 9,4 millió vendégéjszakát töltöttek a turisták Németországban, ami figyelemre méltó teljesítmény a korábbi év hasonló időszakához képest.

A lendületet a nemzetközi repülős érkezések és a szállodafoglalások folyamatos növekedése is alátámasztja. A Forward Keys által közölt adatok szerint a németországi repülőtereken 1,23 millió érkezést regisztráltak február végéig, ami 14 százalékkal több, mint az előző év ugyanezen időszakában. Ez a jelenség egyértelműen azt mutatja, hogy Németország még mindig egy keresett turisztikai célország, mely vonzza a nemzetközi utazókat.

A szállodaipar is fejlődik az országban, hiszen az összesített kihasználtság mind a német, mind a nemzetközi vendégek szempontjából magasabb volt 2024 első két hónapjában, mint az előző év azonos időszakában. Januárban a szobák 52 százaléka volt foglalt, míg februárban ez az arány már 59,1 százalékra nőtt.

Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke elégedetten nyilatkozott az adatok kapcsán. Hangsúlyozta, hogy az év első két hónapjának eredményei megerősítik az előrejelzéseiket és örömmel látják, hogy Németország továbbra is vonzó úti cél marad a turisták számára. Hedorfer külön kiemelte a Caspar David Friedrich jubileumi évét, melynek kiemelt rendezvénye, a Hamburgi Műcsarnok kiállítása rekordlátogatottságot ért el. Emellett az UEFA EURO 2024 labdarúgó Európa-bajnokság előkészületei is lendületet adnak a turizmusnak, hiszen az első vendéglátó városok már most is jelentős, átlagon felüli kereslettel büszkélkedhetnek.

A növekvő érdeklődés és a rekordokat döntögető látogatószámok biztató jelek arra nézve, hogy Németország továbbra is erős és vonzó helyszín marad az utazók számára és a turisztikai ipar még nagyobb lendületre számíthat a következő hónapokban.

A fotón Carolafelsen kilátóhely, Bad Schandau – Mathias Koch / DZT

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .