25 FAI Hőlégballon Világbajnokság 2024, Szeged

Hőlégballon verseny, Szeged - turisztika

Szegeden versenyeznek a világ legjobb hőlégballonosai

Szegeden rendezik meg szeptember 8. és 14. között a 25. FAI Hőlégballon Világbajnokságot. Ebből az alkalomból a világ legjobb hőlégballonosai érkeznek ide, hogy részt vegyenek a sportág legrangosabb eseményén. A városba több mint harminc országból érkeznek versenyzők és több mint száz hőlégballon szállja meg az eget az ősszel, hogy lenyűgöző látványt nyújtsanak mindazoknak, akik szeretik a légi kalandokat és az egyedi sporteseményeket.

A világbajnokság kapcsán a Szegedi Közlekedési Társaság ügyvezető igazgatója, Knezevics Viktor elmondta, hogy a város már hagyományosan ad otthont a hőlégballonosoknak és büszkén fogadják a világverseny résztvevőit. Ez az esemény nemcsak a város lakóinak, hanem az egész régió és az ország számára is fontos, hiszen lehetőséget teremt arra, hogy Szegedet a világ minden tájáról érkező vendégek megismerhessék.

A versenyre több, mint harminc országból érkeznek versenyzők és kísérőik, köztük olyanok is, akik először indulnak a versenyen, mint például Kolumbia, Egyiptom, Izrael és Örményország képviselői. A világbajnokság azonban nemcsak a versenyzők számára kínál izgalmas lehetőséget, hanem a nézőknek is, akiknek lehetőségük lesz látniuk, ahogy az ég és a föld között csendben repülő hatalmas és színes hőlégballonok lenyűgöző látványát.

A verseny szeptember 8-án kezdődik, de már az előző napokban lehetőség lesz megcsodálni az edzéseket és a felkészülést. A Szegedre látogatókat egy hétig tartó légi parádé várja, amely során részesei lehetnek a hőlégballonosok mesteri tudásának és az égboltra festett színek varázsának.

A 25. FAI Hőlégballon Világbajnokság így nem csupán egy sportesemény, hanem egy olyan alkalom, amely összehozza a világ legjobb hőlégballonosait és lehetőséget teremt arra, hogy Szeged ismételten bizonyítsa, hogy méltán tartozik a légi sportok szerelmeseinek és a turisták kedvelt úti céljai közé.

25 FAI Hőlégballon Világbajnokság

Szeged
2024 szeptember 8 – 14.

Bővebb információ, részletes program és újdonságok elérhetőek a világbajnokság honlapján és Facebook oldalán.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .