Budapesti atlétikai világbajnokság 2023

Budapesti atlétikai központ

Az izgalom és várakozás feszült légkörét érezni a Budapesti Nemzeti Atlétikai Központ parkjában. Schmidt Ádám, Magyarország sportért felelős államtitkára és az atlétikai világbajnokság kormánybiztosa, lelkesen osztotta meg az újságírókkal a hírt: mindössze egy hét múlva elkezdődik a budapesti atlétikai világbajnokság.

A rendezvény kezdetére mindössze egy hét van hátra, és már most látható, hogy minden a tervek szerint halad. „168 óra múlva ilyenkor a világbajnokságnak lesz egy győztese, ezüstérmese és bronzérmese. Ez is jelzi, hogy célegyenesbe fordult a rendezés, minden készen áll ahhoz, hogy elkezdődjön Magyarország eddigi legnagyobb sporteseménye” – mondta Schmidt Ádám, aki a Nemzeti Atlétikai Központ parkjában tartott sajtótájékoztatón a várakozás és izgalom légkörét érezte.

A világbajnokság ennél többet is ígér. Schmidt Ádám kiemelte, hogy az esemény nem csak a sportról szól, hanem egy egész kulturális és szórakoztató fesztiválként is működik majd. Koncertek és különböző programok várják majd a reggeltől estig érkező látogatókat, akik a sport mellett a kikapcsolódásra és szórakozásra is lehetőséget kapnak.

Az esemény nem csak hazai szinten figyelemre méltó, hanem a nemzetközi közönséget is lenyűgözi. „Több mint egymilliárd néző fogja látni az eseményeket, és ezzel együtt Budapestet. Átléptük a 300 ezer eladott jegyet, ennyi néző még nem látogatott ki Magyarországon sporteseményre” – mondta Schmidt Ádám, büszkén osztva meg a statisztikai adatokat.

Az esemény öröksége pedig, hogy a rendezvény után az eddigi szennyezett területen park és futókör fogja várni az érdeklődőket, amely nem csak a sportot, hanem a környezetvédelmet is szem előtt tartja.

Németh Balázs, a Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatója, hozzátette, hogy a szervezőbizottság összesen tíz évnyi munka eredményeként büszkén vállalja a világbajnokság megrendezését. „Egy héttel a kezdés előtt a szervezőbizottság nyugodt és magabiztos, rendkívül motivált” – mondta, hozzátéve, hogy minden készen áll ahhoz, hogy Közép-Európában elsőként Budapest vendégül láthassa a világ harmadik legnagyobb sporteseményét.

Az esemény nemzetközi vonzereje egyre nyilvánvalóbb. A világbajnokság népszerűségét mutatja, hogy már most 102 külföldi országból érkeztek nézők. A szervezők figyelnek a látogatók kényelmére is, hiszen bevezetik az ársapka rendszert a stadion büféiben és a szurkolói zónában, hogy mindenki kényelmesen élvezhesse az eseményt.

A Budapesti Atlétikai Világbajnokság 2023 tehát nem csak egy sportesemény, hanem egy kulturális és szórakoztató rendezvény is, amely a világ számára Budapestet mutatja be, és életre kelti a várost. Az esemény nem csak a sport szerelmeseinek, hanem azoknak is remek lehetőséget nyújt, akik a mozgás örömére és a kulturális élményekre vágynak.

fotó: Máthé Zoltán / MTI

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .