KÉSZ Group Balatonfondo kerékpárverseny 2024

Balatonfondo kerékpárverseny - turisztika, sport

Két eltérő hosszúságú távon lehet indulni és több újdonsággal készül a kerékpárverseny

A Balaton-felvidék festői tájai és a kerékpározás szerelmeseinek kihagyhatatlan eseménye a Balatonfondo 2024-ben ismét megrendezésre kerül, méghozzá megújult formában. A népszerű verseny idén a KÉSZ Group támogatásával kerül lebonyolításra, amely új dimenziót ad az eseménynek. A KÉSZ Csoport névadó szponzori szerepvállalása nemcsak a verseny rangját növeli, hanem hosszútávon is biztosítja a magas színvonalú lebonyolítást.

Két táv, egy lenyűgöző táj

A Balatonfondo különlegessége, hogy két különböző hosszúságú távon lehet indulni, így mind a profi versenyzők, mind az amatőr kerékpárosok megtalálják a számukra ideális kihívást. Az egyik táv a 118 kilométeres GranFondo, amely komoly fizikai erőpróbát jelent, míg a másik, a 62 kilométeres MedioFondo, inkább a hobbikerékpárosok számára kínál ideális útvonalat. Mindkét táv célja, hogy a résztvevők egy autómentes, természetközeli élményben vehessenek részt, amit a Balaton-felvidék lenyűgöző tájai tesznek felejthetetlenné.

Az esemény sikerének egyik kulcsa, hogy a verseny során a kijelölt pálya a rendőrség biztosítása mellett teljesen le van zárva az autós forgalom elől. Ez a különleges biztonsági intézkedés nemcsak Magyarországon egyedülálló, hanem Európában is ritkaságszámba megy, ami tovább növeli a Balatonfondo presztízsét.

Újdonságok a 2024-es évben

A KÉSZ Group hároméves szerződést kötött a Balatonfondóval, így 2024-től kezdve a rendezvény hivatalos neve „KÉSZ Group Balatonfondo” lett. Az építőipari óriás névadó szponzorként való részvétele garantálja, hogy a verseny még magasabb színvonalon kerüljön megrendezésre és még több nemzetközi érdeklődőt vonzzon.

A 2024-es esemény egyik legfontosabb újdonsága, hogy a rajt új helyszínre, a balatonfüredi Vitorlás térre került át, ami még látványosabb indulást biztosít. Az útvonal is bővült. Az idei verseny Tihanyon keresztül halad, így a résztvevők a Balaton egyik legszebb részén kerékpározhatnak.

A versenyprogram: Három napos kerékpáros fesztivál

A Balatonfondo nem csupán egy verseny, hanem egy igazi kerékpáros fesztivál, amely 2024. szeptember 13. és 15. között zajlik. A hétvége folyamán számos program várja a résztvevőket és a családokat is. A pénteki napon indul a Balatonfondo expo, ahol a legújabb kerékpáros felszereléseket lehet megtekinteni és kedvezményes áron megvásárolni. A gyermekek számára ugrálóvár és kerékpáros pálya is lesz.

Szombaton reggel 8 órakor startol a GranFondo és a MedioFondo versenye, melyek befutója 9:30 és 11:00 között várható. A legkisebbek sem maradnak ki a versenyzésből. Délelőtt 11 órakor egy ingyenes gyerekverseny kerül megrendezésre, amely különösen népszerű a családok körében. A nap fénypontja a díszvendég Valter Attila, regnáló magyar országúti bajnok szereplése, aki szombaton dedikálást tart, majd délben egy kérdezz-felelek keretében osztja meg élményeit és tanácsait a nagyközönséggel.

A verseny izgalmait követően a résztvevőket és a nézőket tombola várja, ahol a főnyeremény egy 1 millió forint értékű Bianchi Sprint karbon országúti kerékpár lesz. A rendezvény ingyenes parkolást biztosít a látogatóknak és a Vitorlás téren a család minden tagja megtalálhatja a számára érdekes programokat.

Nemzetközi figyelem és turisztikai jelentőség

A Balatonfondo nemcsak a hazai kerékpárosok körében népszerű, hanem egyre több külföldi versenyzőt is vonz. A KÉSZ Group és a szervezők közös célja, hogy a verseny nemzetközi hírneve tovább növekedjen és egyre több külföldi sportoló induljon el a versenyen. Ezzel nemcsak a kerékpársport hazai népszerűsítése, hanem a Balaton régió idegenforgalma is erősödik, hiszen a verseny hozzájárul a turisztikai szezon meghosszabbításához.

A Balatonfondo tehát nem csupán egy sportesemény, hanem egy olyan rendezvény, amely az egész régió gazdasági és turisztikai fejlődéséhez hozzájárul. Az esemény egyre nagyobb szerepet játszik a Balaton-felvidék országimázsának építésében és minden évben több ezer embert mozgat meg, akik a sport és a természet szeretete miatt látogatnak el a rendezvényre.

A KÉSZ Group Balatonfondo 2024 izgalmas kerékpárversenynek ígérkezik, ahol a résztvevők nemcsak a sportban, hanem a festői Balaton-felvidék természeti szépségeiben is gyönyörködhetnek. A háromnapos esemény változatos programjaival a versenyzők mellett a családok és a látogatók számára is rengeteg élményt kínál.

fotó: Balatonfondo.eu

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .