Két magyarral indulhat a Giotti Victoria-Savini Due a Tour de Hongrie-n

Giotti Victoria-Savini Due a Tour de Hongrie-n
2020.08.28. TdH csapatbemutató Budapest

Akárcsak 2020-ban, ezúttal is ott lesz a Magyar Körverseny rajtjánál a romániai bejegyzésű és olasz hátterű kontinentális csapat, a Giotti-Victoria-Savini Due. Ez az együttes azért különösen fontos számunkra, mert ebben a csapatban tekernek az elmúlt két esztendő magyar országúti bajnokai, a címvédő Filutás Viktor és a 2019-es bajnok Szarka Gergely – várhatóan mindketten ott lesznek a siófoki rajtnál.

A kétszeres Giro d’Italia-szakaszgyőztes egykori profi kerékpáros, Stefano Giuliani versenyzői pályafutása után sem távolodott el a sportágtól, neves olasz csapatok mellett dolgozott sportvezetőként, s 2018-ban életre hívta a romániai bejegyzésű MsTina-Focus nevű csapatot, amely kontinentális bejegyzést szerzett, s immár Giotti Victoria-Savini Due néven szereplője a kerékpáros életnek.

Az első esztendőben öt profi győzelemig jutott a klub, 2019-ben már hat diadalt jegyzett, köztük Denis Marian Vulcan sikerét a román országúti bajnokságon, a tavalyi csonka szezon három győzelmet hozott. A Giotti Victoria-Savini Due öt román, négy olasz, két magyar és egy kolumbiai kerékpárossal kezdte a 2021-es szezont.

A Giotti Victoria-Savini Due legnevesebb bringása az olasz Andrea Guardini, aki öt éven át tekert az Astana és az UAE Team Emirates World Tour-csapataiban, s 2012-ben szakaszgyőzelmet ünnepelhetett a Giro d’Italián. A fekete mezes csapatból tavaly éppen ő szerepelt a legjobban a Magyar Körversenyen, Guardini három sprintbefutónál is Top10-es eredményt mutatott fel, Hajdúszoboszlón negyedik, Nyíregyházán hetedik, Kazincbarcikán pedig ötödik lett, s a gyorsasági pontversenyben a negyedik helyen zárt. A Giotti menői az idei Tour de Hongrie-t szeretnék még emlékezetesebb sikerekkel zárni – elképzelhető, hogy két magyarral, ez azonban attól is függ, hogy a közelmúltban koronavírus-fertőzésen átesett Filutás Viktor felépülése hogyan alakul.

A 42. Tour de Hongrie nemzetközi kerékpárversenyre 2021. május 12. és 16. között kerül sor, az eseményen huszonegy csapat 126 kerékpárosa állhat rajthoz.

Tour de Hongrie 2021

Kerékpáros körverseny – Magyarország
2021 május 12 – 16.

A 2021-es Tour de Hongrie csapatai

TREK-Segafredo (amerikai) World Team
Team BikeExchange (ausztrál) World Team
Team Jumbo-Visma (holland) World Team
Israel Start-Up Nation (izraeli) World Team
Astana-Premier Tech (kazah) World Team
Bahrain-Victorious (bahreini) World Team
BORA-hansgrohe (német) World Team
EOLO-Kometa (olasz) Pro Team
Team Novo Nordisk (amerikai) Pro Team
Androni Giocattoli-Sidermec (olasz) Pro Team
Sport Vlaanderen-Baloise (belga) Pro Team
Caja Rural-Seguros-RGA (spanyol) Pro Team
Gazprom-RusVelo (orosz) Pro Team
Uno-X Pro Cycling Team (norvég) Pro Team
Vini Zabu (olasz) Pro Team
Bingoal Pauwels Sauces WB (belga) Pro Team
Mazowsze Serce Polski (lengyel) Continental Team
Adria Mobil (szlovén) Continental Team
Giotti Victoria-Savini Due (román) Continental Team

Korábbi cikkeink:
A 2021-es Tour de Honrie útvonala
Újabb World Team csapat indul a Tour de Hongrie-n
Belga istálló csatlakozott a mezőnyhöz

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .