Telt ház és bevételi rekord a Hungaroringen

Hungaroring, Mogyoród versenypálya - turizmus, sport

Több mint 100 ezer néző előtt rendezik meg a 38. Forma-1-es Magyar Nagydíjat a Hungaroringen, ez pedig azt is jelenti, hogy a létesítmény bevételi rekordot ért el az új érában – mondta el Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója vasárnap az MTI-nek.

A sportvezető közölte, a versenyhétvége négy napja alatt – beleszámítva ebbe a csütörtöki 5000 szurkoló részvételével rendezett boxutca-látogató sétát – 303 ezren jártak a mogyoródi versenypályán, így minden szempontból csúcsot döntött a rendezvény, a 70 körös futamot pedig 102 ezren tekintik meg a helyszínen.

Gyulay Zsolt a szombaton bejelentett szerződéshosszabbításról azt mondta, neki és a kollégáinak is jó érzés, hogy lezárultak a tárgyalások, és a továbbiakban már nem a megállapodás feltételéül szabott felújítással összefüggő előkészítő munka van terítéken.

„Ebből a szempontból természetesen megnyugtató, hogy a végére értünk, ugyanakkor a valódi munka csak most kezdődik” – jelentette ki az elnök-vezérigazgató. Gyulay szerint nem lehet megmondani, hogy manapság, vagy 10-20 évvel ezelőtt volt könnyebb, vagy nehezebb Forma-1-es versenyt rendezni.

„Inkább úgy fogalmazok, hogy most teljesen más, mint korábban. Ezek a versenyhétvégék szinte négynapos fesztiválokká nőtték ki magukat, ráadásul a versenysorozat jogtulajdonosa óriási követelményrendszert állít fel, így sok mindennek kell megfelelni, sokkal több a munka, több emberre van szükség, és nyilván sokkal költségesebb is” – mondta, és hozzátette: „a jegyeket viszont el lehet adni, mi pedig abból élünk, így ebből a szempontból manapság könnyebb a rendezés.”

A Hungaroringen szombaton jelentették be, hogy az eredetileg 2027-ig érvényes szerződést öt évvel meghosszabbították, így a mogyoródi F1-es futam 2032-ig biztosan a programban marad.

A fotón: Gyulay Zsolt, a Hungaroring Zrt. vezérigazgatója (balra), Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára (balról 2.), Ariane Frank-Meulenbelt, a Hungaroring Zrt. alelnöke (balról 3.) és Stefano Domenicali, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója (jobbról 2.) a Forma-1-es Magyar Nagydíj helyszínén, a mogyoródi Hungaroringen 2023. július 22-én. A 2032-es idényig biztosan a Forma-1-es versenynaptár egyik helyszíne marad a Hungaroring, miután az eredetileg 2027-ig érvényes megállapodást öt évvel meghosszabbították ezen a napon Mogyoródon.

MTI
fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .