Malcolm Reed amerikai grillezett sajtburger receptje

  ← All Categories


  Egy igazi amerikai sajtburger recept, a kerti grillen sütött hamburger, sajttal és baconnel. Malcolm Reed receptje és hasznos grillezési tanácsai, hogy hogyan készítsünk el otthon, a kerti grillsütőn egy autentikus sajtos hamburgert.

  Néha nem is kell más, mint egy jó burger és ez egy igezán jó klasszikus recept az amerikai stílusú sajtburgerhez. Nincs itt semmi divatos újragondolás, csak 80/20-as darált hús, jó parázs, némi fűszerezés és kedvenc hamburger feltétek a remekmű elkészítéséhez.

  A klasszikus 22 hüvelykes Weber grill több hamburgert sütött, mint bármelyik másik grillsütő Amerikában, de nem kell egy Weber ahhoz, hogy jó hamburgert süssünk. Bármelyik grillsütő elvégzi a feladatot, de a javaslat, hogy 2 zónás tűzre állítsuk be. Így van egy forró és egy hideg zóna, arra az esetre, ha a hamburgerek fellángolnának.

  Ha készen van a grill, a hamburger sütési része egyszerű. Osszunk 1 kg darált húst négy részre, és pogácsázzuk ki. Malcolm nagyon szereti fűszerezni a húst a pogácsa formázása előtt, hogy a hús belsejét ízesítse, ebben az esetben a KillerHogs AP fűszerezéssel és a külsejét is ízesíti egy corse fűszerrel, mint a Killer Hogs Steak Rub. Bármilyen hamburgerízesítőt használhatunk, vagy csak egyszerűen sózzuk és borsozzuk.

  A hamburgerek grillezéséhez először helyezzünk minden pogácsát a grill hideg oldalára. Legyen itt egy tipp: a hüvelykujjunkkal készítsünk egy bemélyedést a hamburgerek közepébe, és tegyen egy darab vajat a mélyedésbe. Ettől szép ízgazdag és lédús lesz.

  Állítsunk be egy időzítőt 6 percre az első oldalhoz. 3 perc után vigyük közelebb a közvetlen fűtési oldalhoz. Fordítsuk meg a hamburgereket, és ismételjük meg ezt a műveletet. Kezdjük őket egy kicsit távolabb a parázstól, majd helyezzük közelebb őket a meleg oldalra, hogy lángot kapjanak. Összesen 12 perc elteltével a hamburgereknek körülbelül közepesnek kell lenniük. Ízlés szerint süthetjük rövidebb, vagy hosszabb ideig is. Közvetlenül a grillről való levétel előtt – úgy nagyjából 30 másodperccel – minden hamburgerhez tegyünk egy szelet amerikai sajtot.

  A klasszikus amerikai hamburger elkészítéséhez pirított szezámmagos zsemlével kezdjük. Kenjük meg majonézzel, majd egy-két csipet mustárral, egy réteg zöld salátára, szeletelt érett paradicsomot és savanyú uborkát tegyünk. Adjuk hozzá a hamburgert, és tegyünk a tetejére 2 csík ropogós bacont, majd a zsemle tetejét, természetesen még egy kis majonézzel megkenve. Íme itt van Malcolm Reed kedvenc All American Grilled Cheeseburger receptje.

  Az amerikai grillezett sajtburger hozzávalói

  • 1 font 80/20 darált hús
  • 1 teáskanál Killer Hogs AP fűszerkeverék
   (tetszőlegesen helyettesíthető kedvenc keverékünkkel)
  • 1 evőkanál Killer Hogs Steak Rub (ez is helyettesíthető, illetve elhagyható)
  • 4 lapka sós vaj
  • 8 csík bacon
  • 4 szezámmagos hamburger zsemle – pirítva
  • Saláta, szeletelt paradicsom, savanyúság, majonéz és mustár ízlés szterint

  A fűszerkeverékek tetszés és ízlés szerint helyettesíthető, illetve elhagyható, akár csak egyszerűen sózhatjuk, borsozhatjuk helyettük.

  A hamburger elkészítése

  1. Készítsük elő a grillsütőt 2 zónás sütéshez – forró szén az egyik oldalon és hideg zóna a másik oldalon.

  2. Fűszerezzük be a darált húst AP fűszerezéssel, és osszuk el 4 részre. Mindegyikből pogácsát formázzunk. Helyezzük a húspogácsákat egy burgerprésbe, vagy formázzuk meg a pogácsákat kézzel.

  3. Minden burgerpogácsát fűszerezzünk steak fűszerezéssel mind a két oldalán. Minden pogácsa közepén mélyedést készítünk, és a mélyedésekbe tegyünk egy darab vajat.

  4. A hamburgereket először a hűvös oldalra helyezzük a grillrácsra. 3 perc múlva tegyük át őket egy kicsit közelebb a tűzhöz, de ne közvetlenül fölé. 6 perc elteltével fordítsuk meg mindegyik pogácsát, és ismételjük meg a folyamatot, amíg el nem érik a kívánt készültséget A közepesen átsült hamburgerek körülbelül 12 perc sütési időt igényelnek

  5. Helyezzünk egy szelet sajtot minden hamburgerre közvetlenül az elkészülésük végén, és hagyjuk ráolvadni úgy 30 másodpercig, mielőtt levennénk a hamburgereket a grillről.

  6. A hamburgerek elkészítéséhez kenjük meg a pirított szezámmagos zsemlék alsó felét majonézzel és egy kis mustárral. Adjuk hozzá kedvenc burger feltétjeinket. Ebben az esetben saláta, szeletelt paradicsom és kapros savanyú uborka szeletek. Helyezzük rá a burgerpogácsát, végül a zsemle felső felét egy kevés majonézzel megkenve.

  Jó grillezést!

  Malcom Reed elérhetőségei a világhálón: http://howtobbqright.com/
  Facebook – https://www.facebook.com/HowToBBQRight/
  Twitter – https://twitter.com/howtobbqright
  Instagram – https://www.instagram.com/howtobbqright/
  TikTok – https://www.tiktok.com/@howtobbqright/

  59 views

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .