2024-ben is felhívást hirdet a Gundel Károly-díjra a Magyar Vendéglátók Ipartestülete

Gundel Károly-díj, Magyar Vendéglátók Ipartestülete - gasztronómia, vendéglátás

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) idén is meghirdeti a Gundel Károly-díjat, amelyet a magyar vendéglátás kiemelkedő szereplőinek ítélnek oda. A díj célja, hogy méltóképpen elismerje és megünnepelje azokat a szakembereket, akik évtizedek óta kiemelkedően teljesítenek a gasztronómia területén és jelentős szerepet játszanak a magyar vendéglátás történelmi hagyományainak megőrzésében és megújításában.

Feddhetetlen szakmai múlt és példaértékű életút

A díjra azok a személyek jelölhetők, akik legalább 25 éve tevékenykednek a magyar vendéglátásban, feddhetetlen szakmai múlttal és példamutató életúttal rendelkeznek. Fontos szempont, hogy a jelöltek elkötelezettek legyenek a fiatal generáció szakmai fejlődése iránt és aktívan részt vegyenek a magyar vendéglátás népszerűsítésében.

Az elmúlt évek díjazottjai

Az elmúlt években számos kiváló szakember részesült a díjban, köztük Kalla Kálmán, Hamvas Zoltán, Bíró Lajos, Szulló Szabina és Széll Tamás is. Tavaly Pintér Katalin és Nyíri Sándor kapta meg a rangos elismerést. Az idei díjra bárki tehet javaslatot az MVI honlapjáról letölthető adatlap kitöltésével és visszaküldésével. A javaslatokat 2024. szeptember 10-ig lehet benyújtani.

A díj odaítélésének folyamata

A Kitüntetési Bizottság tagjai, akik a díj odaítéléséről döntenek, a vendéglátóipar és a gasztronómia különböző szervezeteinek képviselői, valamint a Gundel család egy tagja is részt vesz a döntéshozatalban. A bizottság 19 tagú, köztük a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia és a Budapesti Gazdasági Egyetem képviselői is szerepelnek. A díjazottak nevét Gundel Károly születésnapja alkalmából, 2024. szeptember 20-án hozzák nyilvánosságra a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban tartott sajtótájékoztatón.

Ünnepélyes átadás a Gundel étteremben

A díjátadó ünnepséget október 27-én tartják az MVI Gálaebédjén, a legendás Gundel étteremben. Az esemény részleteiről később adnak tájékoztatást. Az ünnepélyes átadón a díjazottak emlékplakettet, kitűzőt és oklevelet vehetnek át.

A Gundel Károly-díj a magyar vendéglátás egyik jelentős elismerése, amely méltán állít emléket a nagynevű vendéglős és gasztronómiai szakíró, Gundel Károly munkásságának. A díj célja, hogy továbbvigye Gundel szellemiségét és elismerje azokat, akik jelentős mértékben hozzájárulnak a magyar gasztronómia fejlődéséhez és népszerűsítéséhez. A Magyar Vendéglátók Ipartestülete továbbra is elkötelezett amellett, hogy támogassa és ösztönözze a szakma kiválóságait, és ezzel is hozzájáruljon a magyar vendéglátás hírnevének öregbítéséhez.

Bővebb információ a díjjal és a jelöléssel kapcsolatban, valamint a jelölési adatlap letölthető a Magyar Vendéglátók Ipartestülete honlapjáról.

fotó: MVI

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .