Az Év pálinkás bonbonja verseny 2024

24. Gyulai Pálinkafesztivál 2024 - gasztro

Idén is meghirdetik a 24. Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvényét

A 24. Gyulai Pálinkafesztiválhoz kapcsolódóan idén is megrendezik az Év pálinkás bonbonja versenyt. A rendezvény célja a hungarikum magyar pálinka és a minőségi csokoládék kulináris élvezeti értékeinek népszerűsítése, valamint a hazai kézműves csokoládés műhelyek, cukrászüzemek, édesipari termékeket előállító vendéglátóhelyek és minőségi gyümölcspálinkákat gyártó cégek szakmai együttműködésének előmozdítása.

A tavalyi, első alkalommal megtartott versenyre 107 nevezés érkezett. Idén két új kategória is bevezetésre kerül: a mindenmentes kategória, valamint az oktatási intézmények részvételére előmozdító lehetőség. Veszely Attila, a zsűrielnök kiemelte, hogy fontos, hogy a szakiskolák, szakképzési centrumok, technikumok képzésein résztvevő cukrász tanulók is lehetőséget kapjanak a versenyzésre.

A nevezési időszak február 1-jétől április 12-ig tart, és a verseny nemcsak hazai, hanem határon túli vállalkozások számára is nyitott, feltétele, hogy adószámmal kell rendelkezniük. A bonbonok kategóriáját krémtöltelékkel készült kézműves pálinkás bonbonok alkotják. Az idei fesztivál tematikája a birs, így külön értékelik a birspálinka felhasználásával készült édességeket.

A szakmai zsűri április 18-án értékeli többek között a bonbonok megjelenését is, szerkezeti felépítését, krémességét, fűszerezését, kreativitását és az összbenyomást. Az értékelés alapján arany, ezüst és bronz minősítéseket osztanak ki. Az eredményeket május 18-án, a 24. Gyulai Pálinkafesztiválon hirdetik ki.

grafika: Gyulai Pálinkafesztivál

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .