Csabai Kolbászfesztivál 2023: a kolbász ünnepe

Csabai Kolbászfesztivál 2023 - gasztronómia

Idén október 19-22. között újra kinyitja kapuit a CsabaPark, hogy üdvözölje a gasztronómia és zene szerelmeseit a 26. Csabai Kolbászfesztiválon. Az év legvártabb eseménye ezúttal is a híres csabai kolbászok köré épül, és kínál egy hosszú hétvégét az ízek, a zene és a családi szórakozás világában.

Az esemény kiemelt programjai között szerepelnek a különböző gyúróversenyek, amelyekre több mint ezer csapatot várnak idén. A fesztivál első napján, csütörtökön, az óvodások és az általános iskolások veszik át a főszerepet és ők készítenek kolbászt. A versenyek mellett megnyílik a mezőgazdasági és élelmiszer-ipari kiállítás és vásár is. Aznap ünnepélyes keretek között adják át a nemzetközi szárazkolbászverseny díjait. Pénteken a középiskolások és az egyetemisták veszik át a konyhát, szombaton a nemzetközi kolbászgyúró versenyt rendezik meg, vasárnap pedig a nyugdíjas klubok és civil szervezetek mutathatják meg tudásukat.

A kolbászversenyeket Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke vezeti. Az értékelés során a zsűri figyeli majd a kolbászkészítés folyamatát, az esztétikus megjelenést, az ízt, az állagot és az asztal dekorációját is.

A fesztivál egyik érdekessége idén is a mangalica, a hagyományos magyar sertésfajta, amely fontos szerepet játszik az egészségtudatos táplálkozásban. A fesztiválon ez alkalommal is bemutatják és népszerűsítik ezt az értékes húst és szalonnát, így emelve ki a magyar gasztronómiai örökség egyik különlegességét.

A gasztronómiai élmények mellett a fesztivál színpada is izgalmas programokat kínál. Fellépnek olyan neves előadók és zenekarok, mint a Halott Pénz, Dzsúdló, Fásy Ádám és a Gypsy Kings Experience, Rúzsa Magdi, Boban Markovic, a Neoton Família és Azahriah. A fesztivál teljes programja a hivatalos weboldalon érhető el (hivatkozások cikkünk végén).

Az esemény területén kézműves vásár, vidámpark és gyerekprogramok várják az egész családot. A vendégek nyomon követhetik a kolbászkészítés folyamatát, részt vehetnek a disznóvágáson, és megkóstolhatják az elkészült finomságokat. Az esemény alatt a CsabaPark teljes területe gasztronómiai csodákkal, zenei élményekkel és családi szórakozással lesz tele.

A Csabai Kolbászfesztivál egy igazi gasztronómiai ünnep, amelynek hagyománya és népszerűsége évről évre növekszik. Békéscsaba büszkén üdvözli az érdeklődőket, hogy részesei lehessenek ennek az ízek és kultúrák találkozásának, egy olyan eseményen, amely a magyar gasztronómia és hagyományok legjavát kínálja.

26 Csabai Kolbászfesztivál 2023

2023 október 19-22.
Békéscsaba, CsabaPark

A kolbászfesztivál programja és további információk elérhetők a fesztivál honlapján
Az esemény facebook oldala

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .