Mintegy száz hekto sör az Indoor Sörfesztiválon

Indoor Sörfesztivál, Budapest - gasztronómia

A sör szerelmeseinek kihagyhatatlan megállóhelye lesz idén is a Várkert Bazár, ahol február 23-24-én immár nyolcadik alkalommal rendezik meg az Indoor Sörfesztivált. Az eseményre kilátogató vendégeket nem csupán a sörök széles választéka várja majd, hanem izgalmas gasztronómiai élmények is kísérik a sörök kóstolását.

A szervezők több mint százféle különböző sörrel készülnek, hogy minden ízlésnek és preferenciának megfeleljenek. Az eseményre tízezer liter sörrel készülnek, így az Indoor Sörfesztiválra látogatók igazi sörözési kánaán részesei lehetnek. A belépő áráért pedig nemcsak a sörök széles palettáját próbálhatják ki az érdeklődők, hanem ingyenesen hozzájuthatnak egy kis sörtörténeti tudáshoz is.

Az eseményen a legismertebb magyar sörkészítők mellett más országok legnépszerűbb sörei is bemutatkoznak majd, így a vendégek igazi kulturális utazásban lehetnek részesei a különböző nemzetek sörkultúrájának megismerése által. A szervezők külön hangsúlyt fektetnek a különleges, kisüzemi és hagyományos sörök bemutatására, így a látogatók olyan különlegességeket is kóstolhatnak majd, mint a belga erős sörök vagy a különleges ízharmóniákkal rendelkező kraft sörök.

A rendezvényre számos neves és elismert sörkészítő vállalkozás készül, hogy bemutassa legújabb és legnépszerűbb termékeit, valamint hogy megismertesse a látogatókat sajátos sörkultúrájukkal.

Az eseményen részt vevő kiállítók között számos hazai és nemzetközi sörkészítő vállalkozás szerepel majd, köztük olyan neves nevekkel, mint a Pécsi Sörfőzde, az Etyeki Sörmanufaktúra, a Fehér Nyúl Sörfőzde, a Horizont Brewery, a Monyó Brewing, a Balatonszentgyörgyi Sörművek, vagy éppen a Fóti Kézműves Sörfőzde, hogy csak néhányat említsünk.

A nemzetközi színtéren is jelentős nevek képviseltetik magukat az eseményen, mint például az Andechs Klosterbrau, a Mönchshof, a Rychtář, az Augustiner-Bräu, a Cerna Hora, a Ježek, vagy a Uherský Brod, és Val-Dieu. A belga sörök szerelmesei is megtalálhatják kedvenceiket. Az Indoorsorfeszt.hu oldalán részletesen megtalálható a résztvevő sörkészítők listája, így már előre tervezhetik a látogatók, hogy melyik standokat keresik fel először az eseményen.

A kiállítók nemcsak sörkóstolókkal várják majd a látogatókat, hanem interaktív bemutatókkal és sörrel kapcsolatos programokkal is színesítik majd az eseményt. Így mindenki megtalálhatja a számára legérdekesebb és leginkább vonzó tevékenységet az Indoor Sörfesztiválon, legyen szó akár sörkóstolásról, sörkészítésről vagy éppen sörfőző mesterek előadásairól.

Az Indoor Sörfesztivál azonban nem csupán a sörökről szól, hanem az ízek összhangjáról is. A sörvacsorák keretében különleges gasztronómiai élményeket kínálnak majd, ahol a sörök tökéletes párosítását élvezhetik az érdeklődők az ínycsiklandó fogásokkal. A programokat pedig nemcsak a sörrel kapcsolatos tudás, hanem szórakoztató és interaktív elemek is színesítik majd.

A szervezők arra biztatják az érdeklődőket, hogy ne csak a sörök világába, hanem a pálinkák, rumok és ginek kínálta ízvilágba is merüljenek el az esemény során. Így a látogatók egy igazi gasztronómiai és kulturális utazáson vehetnek részt a Várkert Bazárban február 23-24-én, ahol minden nap 17 órától egészen éjfélig tart majd az Indoor Sörfesztivál.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .