Nagykanizsai Tavaszi Művészeti Fesztivál 2024

Nagykanizsa Tavaszi Művészeti Fesztivál 2024 - turizmus, kultúra

Színház, kiállítás, zene a művészeti fesztivál programjában

Március közepétől április elejéig színházi előadásokkal, zenei produkciókkal és képzőművészeti kiállítással várja látogatóit Nagykanizsa a hagyományos Tavaszi Művészeti Fesztivál keretein belül. A sajtótájékoztatón Korosa Eszter, a Hevesi Sándor Művelődési Központ intézményegység-vezetője osztotta meg a részleteket, hogy mi minden várható a fesztivál idei kiadásában.

Az immár évtizedek óta megrendezett esemény, melynek kezdetét a 2000-es évek elejére tehetjük, idén március 18. és április 5. között kerül megrendezésre. A város kulturális központjai, a HSMK, a Medgyaszay Ház és a Móricz Zsigmond Művelődési Ház nyújtanak otthont a különféle programoknak. A rendezvény fő támogatója a város önkormányzata.

Az eseménysorozat nyitányaként Kotnyek István festőművész, grafikus és szobrász színházi plakátjait mutatják be, melyek az 1990-es és 1996-os évek között készültek. A művész hosszú éveken át tevékenykedett a HSMK plakátdizájnereként, így alkotásai méltó megnyitót jelentenek a fesztiválnak. A helyi előadók között szerepel a Farkas Ferenc Énekegyüttes és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar is, akik színvonalas koncertekkel örvendeztetik majd meg a közönséget.

A színházi programok között kiemelkedő helyet foglal el a Loupe Színházi Társulás „Árvák” című krimije, valamint Vecsei H. Miklós és csapata által előadott koncertszínházi produkció, mely Pilinszky János és Csoóri Sándor verseire épül. A zenei részt pedig olyan kiváló előadók tarkítják, mint kristoaf, a Dés András kvartettje és Charlie, akik a különleges hangzásvilágukkal garantáltan emlékezetessé teszik az estéket.

A kicsik sem maradnak ki a fesztivál öröméből, hiszen számukra is különleges élményeket kínál a Napsugár Együttes bábos koncertje.

Az idei Tavaszi Művészeti Fesztivál programja szerteágazó és izgalmas, így minden korosztálynak és ízlésnek tartogat valami különlegeset. Legyen szó képzőművészetről, színházról vagy zenei élményekről, Nagykanizsa ebben az időszakban minden bizonnyal a kulturális élet fellegvárává válik a Nyugat-Dunántúlon.

Tavaszi Művészeti Fesztivál 2024

2024 március 18. – április 5.
Nagykanizsa
Hevesi Sándor Művelődési Központ
Medgyaszay Ház
Móricz Zsigmond Művelődési Ház

További információ és a fesztivál részletes programja elérhető a Hevesi Sándor Művelődési Központ honlapján, valamint a Facebook esemény oldalán.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .