Balázs Mester díj

A Balázs Mester díjat 2013. februárjában hatodik alkalommal szeretnénk átadni az arra érdemes személyeknek, akik magukénak érzik a Balázs Mester Alapítvány céljait.

{module 221}

Célok: a hagyományos magyar gasztronómia további kutatása, a hagyományos magyar konyhaművészet és vendéglátás még feltáratlan területeinek ápolása, megőrzése és bemutatása az utókor számára.

A Balázs Mester Alapítvány 2004 februárjában alakult meg, Dr. Draveczky Balázs a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum váratlanul elhunyt igazgatója szellemi örökségének feldolgozására, ápolására, közzétételére. Igazgatói évei alatt „morzsa lapáttal” gyűjtötte össze a magyar, hagyományos gasztronómia gyöngyszemeit. Több kultúrtörténeti írása jelent meg még életében, a fenti témákban.

A díjat megkaphatják mindazok a személyek, akik a vendéglátás, cukrász stb. szakmákban jeleskednek a fenti feltételek szerint hagyományőrzésben. Jelöltek lehetnek a hagyományőrző  társulások, egyesületek, szakmai oktatók, gasztronómiai szakírók, stb.

Javaslatot írásban lehet eljuttatni a Petőfi Irodalmi Múzeumba (Budapest, 1053. Károlyi Mihály u. 16), Maróti István részére, 2012. november 30-ig. Rövid indoklást kérünk a javasolt személy vagy hagyományőrző társulás, egyesülés tevékenységéről, az elbírálás megkönnyítése miatt.

A Balázs Mester díj átadása hagyományosan a Károlyi étteremben lesz /Budapest, V. Károlyi Mihály utca 16./ lesz a fent megjelölt időpontban.

Köszönettel:
Balázs Mester Alapítvány Kuratóriuma

{module 221}