Rövid hírek 2010.12.05

A Főtaxi nyerte a Budapest Airport tenderét

December elejétől a Főtaxi jól ismert kockás járművei szolgálják ki a légi utasokat a Budapest Airport valamennyi terminálján, miután a legrégibb hagyományokkal rendelkező magyar cég nyerte a repülőtéri taxis-tendert.
Megbízhatóság, olcsóbb árak és minőségi szolgáltatás. Ezt kapják a Budapest Airport utasai a Főtaxitól, amely hamarosan megkezdi a taxi-szolgáltatást a Ferihegyi repülőtér termináljairól. A meghívásos taxi-tender lezárásaként a Budapest Airport és a Főtaxi aláírta a szolgáltatás megkezdéséről szóló megállapodást.

*****

Hol tart a Zsóry-fürdő fejlesztése?

A 2010. tavaszán EU-s támogatással megkezdett nagy volumenű fürdőfejlesztés jelenleg is folyik a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben, a fürdő folyamatos nyitva tartása mellett. A nyár folyamán elkészült a várost a Zsóry üdülőterülettel összekötő kerékpárút utolsó szakaszának felújítása is, így most már jó minőségű, kivilágított úton tehető meg a város és a fürdő közti 3 km. Az ősz beköszöntével a fürdőzők újra birtokba vehették az immár megújult fedett gyógymedencéket és újra használható a pezsgőfürdő is. A gyógykezelések, az uszoda, valamint a külső élmény- és gyógymedence zavartalanul üzemel. Az épülő wellness részleg új szolgáltatásai, a fedett gyermekmedence, az új öltözők és a megújuló kültéri ikermedence várhatóan májustól vehetők igénybe.

*****

Tokió vezeti a Michelin toplistát

Továbbra is Tokió vezeti a Michelin Guide éttermi kalauz toplistáját, azaz a japán főváros immár második éve Párizst is megelőzve vezeti a legjobb éttermek városainak rangsorát.
Tokió központjában tavaly összesen 11 étterem kapta meg a legnagyobb elismerésnek tartott három Michelin-csillagot, és ezzel Párizst megelőzve a japán főváros került az első helyre. Tokióban az idén 14-re emelkedett a három Michelin-csillaggal kitüntetett éttermek száma, míg Párizsban csak 10 étterem kapta meg a három csillagot.
14 vendéglátóhelyet jutalmaztak 3 csillaggal az ellenőrök
Jean-Luc Naret, a Michelin-kalauzok igazgatója elmondta, hogy a legújabb minősítés is azt bizonyítja, hogy Tokió a világ gasztronómiai fővárosa.

****

Bedőlt a Pizza Hut Magyarországon?

Bezárt az első magyarországi Pizza Hut, a Király utca és a Nagykörút sarkán fekvő étterem 18 évvel ezelőtt nyitott meg, és néhány hete végleg bezárt. (Az üzletben jelenleg építkeznek, a plakátok szerint egy CBA nyílik.)
Nemrég zárt be a lánc egy másik belvárosi üzlete a Károly körúton. A láncot üzemeltető Amrest kft. negyedéves pénzügyi gyorsjelentéséből is kiderül: az éttermek száma kettőre csökkent, a Pólusban és az Aréna Plázában található még Pizza Hut. A lánc az idei évet még öt egységgel kezdte.
Szünetel a házhozszállítás is. Pizzát lehet rendelni, de csak a két még működő étterem valamelyikénél lehet felvenni az ételt.

****

Megjelent a Turizmus Bulletin legújabb, XIV. évfolyamának 3. száma

Megjelent a Magyar Turizmus Zrt. szakmai és tudományos folyóirata, a Turizmus Bulletin XIV. évfolyamának 3. száma.

****

Sörgyárak és Múzeumok

Az első sörgyárat Tychyben valószínűleg 1629-ben a Promnitzok, Pszczyna akkori urai alapították. A XVIII. század vége felé épültek itt az első kőépületek. 1861-ben a hercegi építészeti terv alapján épült itt az az épületegyüttes, amelyet kifejezetten a legújabb technológiával folytatott sörgyártásra szántak. Megmaradt a régi sörgyár térbeli elrendezése, továbbá néhány, a XIX. század második feléből származó érdekes építészeti megoldásokat felmutató épület.
A híres lengyel sört Zywiecben gyártják már több mint 150 éve. A legendás sörgyár látogatható és a sörgyártás történetét bemutató múzeum is várja az idelátogatókat.