Új Wizz Air közvetlen járat Debrecenből Isztambulba

Wizz Air légitársaság

Elindult hétfőn az első isztambuli járat Debrecenből. Ez az új lépés nem csupán a város, hanem az egész régió számára jelentős előrelépés, hiszen immár közvetlen repülőjárattal lehet elérni Isztambult, Antalya után pedig ez a második török célpont, amely Debrecenből közvetlen járattal elérhetővé vált, közölte a légitársaság az MTI-hez eljuttatott hivatalos közleményében.

Király Tamás, a Debrecen International Airport Kft. ügyvezetője elmondta, hogy ez csak az első lépés a tervezett járatfejlesztések sorában, amelynek célja a térség utazási igényeinek még teljesebb kiszolgálása. Egyre több olyan útvonalat szeretnének elérhetővé tenni, amelyek Debrecen és környéke számára új lehetőségeket kínálnak.

Széles Diána, Debrecen turisztikáért felelős alpolgármestere kiemelte a járatfejlesztés jelentőségét mind gazdasági, mind turisztikai szempontból. Isztambul új repülőjárattal való elérhetősége nem csupán a keleti irányba történő utazást teszi könnyebbé, de lehetőséget kínál arra is, hogy Debrecen maga is vonzó úti cél legyen a turisták számára.

Az utasok kényelmének és biztonságának növelése érdekében jelentős repülőtéri fejlesztésekre kerül sor, amelyek magukban foglalják új utasbiztonsági berendezések telepítését és a terminál bővítését is. Ez mintegy 600 millió forintos beruházást jelent, amely tovább fokozza Debrecen repülőterének versenyképességét és vonzerejét.

A Wizz Air kommunikációs menedzsere, Trubek Zsuzsa, kiemelte, hogy a törökországi útvonalak rendkívül népszerűek a légitársaságnál és ezért is örömteli számukra, hogy újabb közvetlen járatot indíthatnak Isztambulba, ezúttal már Debrecenből. Ez a lépés nem csupán a légitársaság hálózatának bővítését jelzi, hanem a két ország közötti gazdasági és turisztikai kapcsolatok erősítését is.

A Wizz Air jelenleg 207 Airbus A320 és A321 típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet és 2023-ban több, mint 60 millió utast szállított. A légitársaság nemrégiben a világ öt legbiztonságosabb diszkont légitársasága közé került az AirlineRatings.com értékelése alapján, ami további bizalmat és elismerést hoz a cégnek.

A vállalat pénzügyi adatai is biztatóak. Bevétele jelentősen nőtt az előző üzleti évhez képest és a nettó veszteség is csökkent, ami stabil alapot teremt a jövőbeli fejlődéshez és bővüléshez.

Az új Debrecen-Isztambul járat megnyitása nem csupán egy újabb repülőútvonal, hanem egy hosszú távú fejlesztés része, amely tovább erősíti Debrecen és Magyarország nemzetközi kapcsolatait és vonzerejét a turisták számára.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .