Békéscsabai Tavaszi Fesztivál 2024

Békéscsabai Tavaszi Fesztivál 2024 - turisztika, kultúra

36 program egy hónapon át

Békéscsaba áprilisban számos kulturális élménnyel várja az érdeklődőket a Békéscsabai Tavaszi Fesztiválon, mely április 3. és 30. között kerül megrendezésre. A szervezők ígérete szerint 36 programmal, különleges kiállításokkal, könnyű- és komolyzenei koncertekkel, valamint izgalmas előadásokkal szórakoztatják majd a közönséget.

Forczek Győző, a főszervező Csabagyöngye Kulturális Központ (CSAKK) fesztiváligazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a központi épületben 25, illetve a hozzájuk tartozó intézményegységekben további 11 rendezvénnyel várják az érdeklődőket. A fesztivál kínálatába beépítették Békéscsaba egyéb kulturális intézményeinek programjait is, így garantálva a változatosságot és a szórakozást.

Az egyik kiemelkedő esemény az április 27-i Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar és Pribojszki Mátyás Jumping Matt and his combo blueszenekarának közös produkciója, melyben a klasszikus fúvószenét és a blueshangulatot elegyítik majd. Forczek Győző kiemelte, hogy izgalommal várják, hogyan fogadja majd ezt az újszerű koncepciót a közönség.

Az intézményegységek sem maradnak el a fesztivál varázsától. A Munkácsy Emlékházban például helyet kap a 21. Kisnemesi Otthonok Országos Találkozója, míg a Meseházban két alkalommal is jazzkoncertek színesítik majd a programot. Az Arany János Művelődési Házban Farkas Sándor WolfLex tart lemezbemutató koncertet április 20-án, míg a Jaminai Közösségi Házban a retró hangulatot idéző Szatyormustra nyújt különleges élményt április 26-án.

A fesztiváligazgató kiemelte, hogy a kiállítások és a „náluk működő” zenekarok koncertjei ingyenesen látogathatók lesznek, így mindenki számára elérhetővé teszik a kulturális élményeket.

A fesztivál nyitóprogramját az Anna and the Barbies színházi „duója” Novák Péterrel vezeti fel, mellette a 30Y zenekar tart lemezbemutató koncertet. A Karinthyráda monodrámát Haumann Petra adja elő, míg Mahó Andrea, Nagy Sándor és Serbán Attila az Apassionata musicalestjével szórakoztatják majd a közönséget Békéscsabán. A rendezvénysorozatot pedig a Jimmy and the Mustangs koncertje zárja.

A Békéscsabai Tavaszi Fesztivál ígéretes programokkal és változatos kulturális élményekkel várja az érdeklődőket áprilisban, így biztosítva, hogy a város lakói és látogatói egyaránt feledhetetlen élményekkel gazdagodjanak az eseménysorozat alatt.

Békéscsabai Tavaszi Fesztivál 2024

2024 április 3 – 30.
Csabagyöngye Kulturális Központ

Bővebb információ és a fesztivál részletes programja megtalálható az esemény honlapján.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .