Bemutatták a VeszprémFest 2024-es programját

VeszprémFest 2024 zenei fesztivál, turisztika

A Toto és Gregory Porter is fellép jövőre a VeszprémFesten

A VeszprémFest 2024-es programját hétfőn ismertették a szervezők a budapesti sajtótájékoztatójukon. A jövő évi fesztiválon világsztárok sora, köztük Toto és Gregory Porter is színpadra lépnek. A jövő évi esemény július 16. és 20-a között kerül megrendezésre Veszprémben és a helyszínen Snétberger Ferenc három koncerten mutatja be művészetét.

A tájékoztatón Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter kiemelte Veszprém kulturális, oktatási és sport területeken rejlő lehetőségeit. Elismeréssel szólt a városról, amely a 10 legjobb középiskola között egyetlen nem budapesti intézményt is felvonultat.

„A VeszprémFest egy igazi hajtómotor, amely a későbbiekben bekerülhet az európai fesztiválok első ligájába” – hangsúlyozta Navracsics Tibor. A miniszter szerint a fesztivál polgári kezdeményezésként indulva kedvező hatással lehet az egész térség és Közép-Európa életszínvonalára.

Mészáros Zoltán, a VeszprémFest ügyvezető igazgatója részletesen ismertette a 2024-es programot. A fő fellépők között szerepel a német Milky Chance, a francia Caravan Palace, az angol Paloma Faith, valamint az amerikai Gregory Porter és a kaliforniai Toto együttes. A fesztivál három napon át zajlik majd, ahol öt különböző műfaj élvonalbeli előadója lép fel.

A nyitónapon a Milky Chance ad koncertet, akik a Stolen Dance című kislemezükkel robbantak be 2013-ban. A Caravan Palace, a brit Paloma Faith, a kétszeres Grammy-díjas Gregory Porter, valamint a Toto is színpadra lép a rendezvényen.

A VeszprémFest exkluzív koncerthelyszínén, a Jezsuita Templomkertben, Snétberger Ferenc három koncerttel mutatja be művészetét. A Kossuth-, Liszt- és Prima díjas gitáros ingyenes, regisztrációhoz kötött workshopokat is tart.

A sajtótájékoztatón jelen volt Porga Gyula, Veszprém polgármestere, aki hangsúlyozta, hogy mind az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat, mind pedig a VeszprémFest azt mutatja, hogy kulturális programok városfejlesztő eszközként is funkcionálhatnak. Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője pedig azt emelte ki, hogy a VeszprémFest sikere bizonyíték arra, hogy Veszprémben nagy álmokat lehet megvalósítani és a fesztivál hozzájárul a helyi közösségek erősítéséhez.

A fotón Ovádi Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, Porga Gyula, Veszprém polgármestere és Snétberger Ferenc gitárművész (balról jobbra) a VeszprémFest 2024-es programkínálatát bemutató sajtótájékoztatón a Budapest Music Centerben 2023. december 4-én. Soós Lajos / MTI

VeszprémFest 2024

2024 július 16-20.
Veszprém

Bővebb információ a fesztivál honlapján

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .