Kezdődik a Balaton Piknik 2024, Tihanyi Piac Placc

Balaton Piknik 2024, Tihanyi Piac Placc

A Balaton Piknik június 14-én, pénteken kezdődik Tihanyban és június 16-ig tart. A rendezvény a nemzetközi és magyar zenekarok fellépései mellett számos további programot kínál. Napközben felfedezhetjük Tihany ismert és rejtett érdekességeit, éttermeit, kávézóit, piacait és részt vehetünk vezetett túrákon is.

A Tihanyi Piac Placcon délután a Virtuózok klasszikus zenei koncertje várja az érdeklődőket, míg esténként nemzetközi és magyar előadók lépnek színpadra. A fellépők között szerepel a L’ARTrio, amely a Virtuózok tehetségkutató versenyzőiből alakult. Tagjai Lugosi Ali klarinétművész, Csabay Zsuzsanna fuvolaművész és Oláh Vilmos gitárművész. Repertoárjukban klasszikus zene, tangó, barokk és kortárs zene is megtalálható.

A könnyűzenei fellépők között ott lesz a minimalista Jan Blomqvist és a klasszikus zenét elektronikus ritmusokkal ötvöző francia dj, Worakls. A magyar előadók közül pénteken fellép többek között Souveq, Infragandhi, ajsa luna, Sobek & Mulya, Justrice és Secret Factory. Szombaton pedig Galactic Jackson, Lenny Lenoks, Vojnits Alíz X Monkeyneck, Deva, Chriss Ronson, Metha, Robert Makai & Dubecticut lép színpadra.

Napközben vezetett túrákon lehet felfedezni a környéket, valamint részt vehetünk a Balaton-felvidéki Nemzeti Park népszerű levendulaszedő akcióján is. A Tihanyi Piac Placcon szombaton piac, vasárnap művész piac várja a látogatókat, ahol a Balaton környéki termelők élelmiszereiből és kézműves termékeiből válogathatunk.

Az Európa-bajnokság mérkőzéseit óriás kivetítőn lehet követni, többek között a szombat délutáni Magyarország-Svájc találkozót is. A Staropramen Gasztro Udvarban a Balaton legjobb éttermeinek kínálatát kóstolhatjuk végig.

A Balaton Piknik ideje alatt a Tihany és Szántód között közlekedő kompok meghosszabbított menetrenddel járnak, így a déli partról is könnyen elérhető lesz az esemény.

Balaton Piknik 2024

MOL Nagyon Balaton kockás pokrócos utazó fesztiválja
Tihany, Piac Placc
2024 június 14 – 15.

Bővebb információ és részletes program a fesztivál honlapján

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .