Zenebona, vigalom a Hajógyárin – indul a Generali Gyerek Sziget

Generali Gyerek Sziget fesztivál - turisztika

A nyári szünet első hétvégéje felejthetetlen kalandokat és vidám pillanatokat ígér a családoknak a Hajógyári-szigeten, ahol június 21. és 23. között a Generali Gyerek Sziget várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. Péntektől vasárnapig, reggel 10-től este 6-ig, a sziget átalakul egy hatalmas játszótérré, tele izgalmas programokkal és szórakoztató előadásokkal.

Zenei élmények és színházi varázslat

A Generali Nagyszínpad már péntek délelőtt felpezsdül a Kiflihajó koncertjével, majd délután a Kalimpa Színház mesekoncertje varázsolja el a közönséget, ahol kiderül, vajon férjhez megy-e Borka királykisasszony. Halász Judit is színpadra lép, hogy elhozza a legnépszerűbb dalait. A hétvége folyamán fellép az Apacuka együttes, a Kiskalász, és Farkasházi Réka a Tintanyúllal. Grecsó Krisztián is különleges előadással készül: gyerekverseire épülő zenés-táncos-verses műsorával, amelyen ő maga is táncra perdül.

Varázslatos világ a legkisebbeknek és szüleiknek

A legifjabb látogatókat Babajátszóház várja, ahol nemcsak a játék, hanem a mozgásfejlesztés és tanácsadás is helyet kap. A sportos programok között újdonságként megjelenik a Gymnathlon, amely játékos formában ismerteti meg a gyerekeket a sport szeretetével. A Generali Nagy Családi Kalandjáték hatállomásos útvonalán ügyességi, logikai és kreatív feladatokkal találkozhatnak a gyerekek, és megtanulhatják, hogyan lehet jól segíteni. A végállomáson a The Human Safety Net Adománybüfé várja a látogatókat, ahol palacsintával, limonádéval és hotdoggal lehet hozzájárulni egy különleges, nyári tábor megvalósításához nehéz helyzetben lévő családok számára.

Kaland és játék minden korosztálynak

Az anyukákat a Maminbaba hordozós fitness program várja, az energikus gyerekeket pedig az Óriás Ugrálóvár és a Generali Akadálypálya, ahol 15 különböző akadályon tehetik próbára ügyességüket és bátorságukat. A Cserkésztáborban kalandos számháborúval vezethetik le energiáikat, a Társas játszó sarokban pedig családi- és gyerektársasjátékokkal várják őket.

Kézműveskedés és állatsimogató

A Kukutyin időutazásra hívja az érdeklődőket, ahol régi mesterségeket ismerhetnek meg. A Kézműves Palotában az alkotókedvűek is találnak megfelelő elfoglaltságot, az Állatsimogatóban pedig a vidéki állatokkal, köztük két welsh pónival, Szellővel és Frufruval, valamint Zserbóval, a csacsival találkozhatunk.

Fenntarthatóság és gasztrokalandok

A Gyerek Paradicsom központi témája a környezetvédelem és a fenntarthatóság. A mézgyűjtés, vadonlesés és tereplépkedés mellett izgalmas gasztrokalandok is várnak ránk, ahol saját receptfüzetet is készíthetünk friss fűszernövényekkel és új ötletekkel. Kertészkedés, madárismeret, papírmerítés és sárkánylengetés is szerepel a programban, valamint a megunt pólónkból is készíthetünk új táskát.

Egészség és cirkuszi mulatságok

A szülők a Generali Egészségügyi Szűrőbuszban ingyenes szűrővizsgálatokon vehetnek részt, míg a gyerekek Karamella cirkuszvilágában bohóctréfákkal, bűvészmutatványokkal és zsonglőrtrükkökkel mulathatnak. Rolando Bűvészmester és társa titkos trükkökkel készülnek, melyekbe csak a legbátrabbak pillanthatnak bele.

Repülés és kreativitás

Szombaton és vasárnap a Rippel Brothers csodálatos eszközei nyitnak új lehetőségeket a repülésre vágyóknak. A Kezes-lábas Játszóházban roncsbringákból született játékokkal próbálhatjuk ki magunkat, és idén a BUDAPEST Mini óriás játszóbusz is várja a gyerekeket, ahol képeslapokat és könyveket készíthetnek Budapest épületeiről, valamint értékes nyereményekre tehetnek szert.

A Generali Gyerek Sziget három napja idén is garantáltan felhőtlen szórakozást, kalandokat és új élményeket kínál minden látogatónak. A részletes program és további információk a www.gyereksziget.hu oldalon találhatók.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .