Planet Expo 2023 fenntarthatósági expo

Planet Expo 2023 kiállítás

Az emberiség történetében soha nem volt még olyan nagy stresszhelyzet, mint amivel jelenleg szembenézünk. Klímaváltozás, vízválság, biológiai sokféleség csökkenése, termőföldek kimerülése, és az erdők pusztítása – mindezek az emberiség közös kihívásai. Ezt hangsúlyozta Áder János, Magyarország korábbi köztársasági elnöke és a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke a Planet Budapest 2023 fenntarthatósági expo és élményprogram megnyitóján.

Áder János fontosságát húzta alá annak, hogy a társadalom, a környezet és a gazdaság fejlődése összhangban legyen. A fenntartható fejlődés azt jelenti, hogy a jelen szükségleteit úgy elégítjük ki, hogy ne veszélyeztessük a jövő generációk szükségleteit. Az ő üzenete egy olyan jövő felé mutat, ahol a társadalom magas színvonalú humán jólétben él, és egyensúlyban van a természettel.

Az elmúlt években olyan új kihívások is előtérbe kerültek, mint a vízválság, a biodiverzitás veszélyeztetettsége, és a körforgásos gazdaság hiánya. Az ENSZ által elfogadott fenntarthatósági célokat azonban lassan teljesítjük, és az idő már kevésbé áll rendelkezésünkre. A klímaváltozás elleni harc sem halad megfelelő ütemben, és a széndioxid-kibocsátás terén is nehéz helyzetben vagyunk.

Áder János felhívta a figyelmet arra, hogy a klímaváltozás elleni küzdelemben nem egyetlen ellenséggel kell szembenéznünk. A klímacsúcsokon való részvétel önmagában nem elegendő a változás eléréséhez. A felmelegedés mértékét is el kell fogadnunk, és komplex megoldásokat kell keresnünk.

A fenntarthatóság nem csak „habókos zöld” mantrákban rejlik. A problémák összetettek, és a megoldásoknak is sokrétűnek kell lenniük. Az alkalmazkodás is fontos szerepet játszik, mivel sok esetben már nem lehet megelőzni a kihívásokat.

A jelenlegi helyzet nem reménytelen, és Áder János szerint a Planet Budapest expo azoknak az embereknek, cégeknek, és innovátoroknak köszönhető, akik itt részt vesznek. Az expo célja, hogy bemutassa a fenntarthatóság különböző aspektusait, és lehetőséget teremtsen a kapcsolatépítésre és üzleti találkozókra.

Az expo és élményprogram október 1-ig látogatható a Hungexpo területén. A kiállítás lehetőséget nyújt a magyar fenntartható vállalkozások bemutatkozására és az üzletkötés előmozdítására. Regisztráció nélkül is látogatható 10:00 és 18:00 óra között.

Az idei év kiemelt fenntarthatósági témája az élelmiszer, amely számos szempontból fontos (ellátás biztonsága, egészséges étkezés és életmód, fenntartható mezőgazdaság stb.). Emellett számos szemléletformáló kísérőprogram is várja az érdeklődőket.

Az esemény továbbá számos szakmai konferenciát is kínál, ahol a fenntarthatóság különböző aspektusairól lehet tanulni és beszélgetni.

A Planet Budapest 2023 emellett egyedi élményeket is kínál. „Your Planet” néven egy élményprogramot hoztak létre, amelyben a látogatók betekintést nyerhetnek a fenntartható jövőbe. Az „Heroes of the Future” program fiataloknak szól, és interaktív módon mutatja be a fenntarthatóság fontosságát.

Összességében a Planet Budapest 2023 fenntarthatósági expo és élményprogram egy fontos esemény a klímaváltozás és fenntarthatóság témájában, amelyre mindenkinek érdemes ellátogatnia. Az esemény lehetőséget teremt a tudás bővítésére, inspirációra és azoknak a megoldásoknak a megismerésére, amelyek hozzájárulhatnak a fenntartható jövő megteremtéséhez.

Planet Expo 2023 kiállítás

2023 szeptember 27 – október 1.
Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ
Budapest, Albertirsai út 10.

Planet Budapest 2023 honlapja
A kiállítás facebook oldala

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .