Szolnoki Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell kiállítás 2024

Szolnoki Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell kiállítás 2024

Idén is megrendezik az Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell kiállítást szolnokon március 15. és 17. között. A szervezők az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban várják a vasút kedvelőit és az érdeklődőket.

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ igazi kuriózumokkal készül az idei évben is, ahol csaknem kétezer négyzetméteren és tíznél is több terepasztallal várják a látogatókat. A tárlaton a vasúti történelem és a modellezés szerelmesei egyaránt megtalálhatják számításaikat.

Az idén már tizedik alkalommal megrendezett vasúttörténeti és vasútmodell kiállítás kiemelkedő elemei között szerepel Kondor Balázs gyűjteménye, a Szolnoki Vasúti Almárium. A látogatók számára egyedülálló lehetőség kínálkozik a vasúti utazások iránti nosztalgiával teli pillanatok megélésére, ugyanis a várótermi enteriőrök és az Utasellátó étterem hangulata elevenedik meg a kiállításon.

A Magyar LEGO Vasút Klub által felépített terepasztalak pedig lenyűgöző látványt ígérnek, hiszen a modern motorvonatoktól kezdve egészen a gőzmozdonyokig terjedő skálán mutatják be a vasúti közlekedés változatos világát. A terepasztalokon mintegy 170 méternyi vágányon különféle állomásokat és mellékvonalakat láthatnak majd az érdeklődők.

A VOKE Szolnoki Vasútmodellező Klub által készített terepasztalok a digitális vezérlés és a magyar modulszabványok jegyében készültek, így a látogatók valódi élményben részesülhetnek az interaktív modellekkel.

A Veresegyházi Vasútmodellező Klub és más kiállítók által felvonultatott modellek pedig egyedi és változatos témákat dolgoznak fel, legyen szó akár a régi vasútvonalak újravillamosításáról, vagy éppen egy-egy történelmi esemény megidézéséről.

A kiállításnak idén is része lesz jótékonysági játékgyűjtés és gyermekfoglalkoztató, így a család apraja-nagyja garantáltan megtalálja majd a számításait a kiállításon.

Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell kiállítás

2024 március 15-17.
Aba-Novák Agóra Kulturális Központ
Szolnok, Hild tér 1.

Nyitva tartás:
Március 15-16.: 10.00-18.00
Március 17.: 9.00-17.00

Kiállítók:
Szolnoki Vasúti Almárium – Kondor Balázs gyűjteménye
MLVK – Magyar LEGO(R) Vasút Klub
VOKE Szolnoki Vasútmodellező Klub
Kandó Kálmán Vasútmodellező Klub és Tatár Gergő magángyűjtő
Veresegyházi Vasútmodellező Klub
Pataki László
Free-MoN Szolnok
“G” Vasútmodellező Baráti Kör

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .