Az Accor szállodacsoport bejelentette 2023-as eredményeit

Accor Hotels szállodacsoport - szálloda, vendéglátás

Rekordok dőltek meg 2023-ban

Az Accor, a világ egyik vezető szállodaipari csoportja nyilvánosságra hozta 2023-as éves pénzügyi eredményeit, melyek meghaladták a várakozásokat és új rekordokat állítottak fel. Az EBITDA átlépte az 1 milliárd eurós határt és a vállalat részvényesei továbbra is vonzó hozamokat élvezhetnek. A cég kiemelkedő növekedést ért el minden szektorban és földrajzi régióban, ami alátámasztja az asset-light modell előnyeit és a diverzifikált márkák erejét.

Sébastien Bazin, az Accor elnök-vezérigazgatója kiemelte: „Az Accor 2023-ban rekordmagas eredményeket ért el, az EBITDA először lépte át az 1 milliárd eurós mérföldkövet. Az elmúlt évben elért növekedés jól mutatja az asset-light modell hatékonyságát és a márkák vonzerejét.”

Magyarországon is büszkén emelte ki a vállalat az elért eredményeket. A kiadható szobák árbevétele (RevPAR) közel 37 százalékkal nőtt, míg a foglaltság több mint 10 százalékponttal emelkedett az előző évhez képest. Komlósi Gabriella, az Accor HotelServices Magyarország ügyvezető igazgatója kiemelte: „2023 kifejezetten sikeres év volt az Accor számára Magyarországon. Négy új hotelnyitásunkkal több mint 500 új szobával nőtt a kapacitásunk és két új márka is megjelent a magyar piacon, a TRIBE és a Mövenpick.”

Az Accor eredményei Magyarországon 2023-ban

  • A RevPAR 36,8%-kal nőtt, elérve az 57,7 eurót.
  • A foglaltság elérte a 65,3%-ot, ami 10,2 százalékpontos növekedést jelent az előző évhez képest.
  • 4 új szálloda nyitott meg – a Mövenpick BalaLand Resort Lake Balaton, a TRIBE Budapest Stadium, az ibis Budapest Stadium és a Mercure Székesfehérvár Magyar Király – több mint 500 új szobával, ami 13,8%-os növekedést jelent az Accor szobáinak számában Magyarországon.
  • Az Accor jelenleg 26 szállodával rendelkezik Magyarországon, 4286 szobával.

Az Accor a világ egyik vezető szállodaipari csoportja, több mint 5300 ingatlannal és 10 000 vendéglátóhellyel a világ 110 országában. A csoport az iparág egyik legváltozatosabb és legintegráltabb vendéglátó ökoszisztémájával rendelkezik, amely több mint 40 luxus-, prémium-, középkategóriás és economy hotelmárkát foglal magában. Az Accor pozícióját a vendéglátásban az Ennismore közös vállalat vezeti, amelyben az Accor többségi tulajdonnal rendelkezik.

Az Accor által kínált szolgáltatások és élmények széles skáláját élvezhetik az ALL–Accor Live Limitless hűségprogram tagjai. A csoport aktívan ösztönzi a pozitív cselekvést környezeti fenntarthatóság, közösségi szerepvállalás és sokszínűség terén.

Az Accor folytatja világszerte a fejlődést és az innovációt, erősítve ezzel pozícióját a globális vendéglátási piacon.

fotó: Yves Forestier / Accor

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .