A Wizz Air elindította Debrecen és Róma közötti közvetlen járatát

Wizz Air légitársaság

A Wizz Air bejelentette első közvetlen járatának elindítását Debrecenből Rómába. Az új útvonalon hetente kétszer közlekedik a légitársaság, biztosítva a kényelmes és gyors légiközlekedést az utazóknak – tájékoztatta a cég az MTI-t.

Király Tamás, a Debrecen International Airport Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az új járatok beindításával céljuk a közép- és kelet-európai régióban betöltött szerepük további erősítése. Az új útvonalakkal a térség gazdasági és turisztikai vonzereje is növekedni fog.

Az ügyvezető hozzátette, hogy az idei évben várhatóan mintegy 300 ezer utas használja majd a repülőteret, ami közel 50 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A Debreceni Nemzetközi Repülőtér jelenleg Magyarország második legfontosabb nemzetközi repülőtere és 2023-ra várhatóan 300 ezer utast szolgál ki. Az iparági becslések szerint az utasforgalom 2025 körül éri majd el a 2019-es szintet, míg 2030-ra elérheti a 1,5-2 millió utast.

A nyilvános cégadatok alapján a Debrecen International Airport Kft. 2021-ben 1,8 milliárd forint nettó árbevételt ért el, és 856 millió forint adózás utáni veszteséget könyvelt el. A 2022-es adatok szerint a cég nettó árbevétele 2,45 milliárd forint volt, adózás utáni vesztesége pedig 1,5 milliárd forint.

A Wizz Air, jelenleg 191 Airbus A320 és A321 típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet. A légitársaság 2022 december és 2023 november között összesen 59,5 millió utast szállított.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .