DZT Knowledge Days 2023

DZT Knowledge Days 2023 - turizmus

A DZT Knowledge Days 2023 rendezvénye új impulzusokat ad a digitális és ökológiai transzformációhoz a beutazó turizmusban

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) idei Knowledge Days rendezvénye „Incoming Tourism fast forward” mottóval június 13–14. között Frankfurtban került megrendezésre, központi témái a német beutazó turizmussal kapcsolatos tudásátadás a keresztmetszeti témakörökben, illetve az iparág digitális transzformációja voltak.

Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke így nyilatkozott: „A klíma változása és a krízishelyzetek sora növekvő kihívások elé állítja az utazási szakma szereplőit. Az ökológiai és a digitális vezérszerep a kulcsa annak, hogy az úticél Németország pozícióját erősítsük és tovább kiépítsük az egyre erősödő nemzetközi versenyben. A DZT rendezvényén összefogott formában közvetítjük a DZT és a neves szakemberek szaktudását, hogy támogassuk a németországi turisztikai partnereket a transzformáció útján.”

A rendezvény első napjának központi témája a digitális transzformáció és a market insights. A fő szóvivő, Fabian Westerheide, CEO Rise of AI és Founding Partner Asgard Capital, nyitotta meg az első összetett témát „Embracing Artificial Intelligence” címmel. Ezt további prezentációk követték „Mit jelent a Web 3.0, a ChatGPT & a Knowledge Graph a turizmus számára”, illetve „Unlocking Blockchain Potential in Travel” témakörökben.

A második kiemelt téma, a „Market Insights” a németországi beutazás jelenlegi helyzete mellett kitekintést is nyújtott a jövőbe, valamint bemutatta a nagy potenciállal rendelkező piacokat. A harmadik témakör „Sustainable Tourism Fast Forward” címmel a fenntarthatóság témáját elemezte az értékalapú célcsoportok vonatkoztatásában, betekintést nyújt az új DZT-Data Dashboard Sustainable Travel Trends adataiba, illetve bemutatta a klímavédelmi intézkedések támogatását a németországi turizmusban.

A második napon a szakemberek prezentációkon és beszélgetésekben vitatták meg a Social Media & Metaverse Insights részleteit. Az első napirendi pont, a „Let’s Talk About Mobility” a Mobile Location Tracking gyakorlati példái mellett az olyan vállalatok legjobb bevált gyakorlatát mutatta be, mint a Deutsche Bahn, a Lufthansa és a Sixt. A „Social Media Tourism Trends” témakör kitekintést nyújtott a 2023-as közösségi média trendjeire, illetve betekintést az AR Filter 3.0 trendtermék részleteibe. A harmadik kiemelt téma, a „Meet Me In The Metaverse” bemutatta a metaverzum általános lehetőségeit a turizmus számára és a programozott hirdetések által létrejövő konkrét értékesítési lehetőségeket a metaverzumban.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .