Elkezdte első metanol-üzemanyagú hajójának gyártását a Celebrity Cruises

Celebrity Cruises, Celebrity Ascent luxus tengerjáró hajó - turisztika

Megkezdődött a tengerjáró hajótársaság új zászlóshajójának építése. 2025 őszén indul útjára a az Edge hajóosztályú Celebrity Xcel

Fontos mérföldkőhöz érkezett a tengeri utazás jövője: a Celebrity Cruises bejelentette legújabb hajójának, a Celebrity Xcel építésének megkezdését. Az új tengerjáró a díjnyertes Edge sorozat ötödik hajójaként 2025 őszén indul útnak, és számos innovatív élményt kínál majd az utasoknak.

Jason Liberty, a Royal Caribbean Group elnök-vezérigazgatója, nagy örömmel osztotta meg a hírt: „Ma nemcsak az építés kezdetét ünnepeljük, hanem egy olyan alapot is lefektetünk, amelyen számtalan emlék fog születni. Minden új hajó lehetőség arra is, hogy előre lépjünk a zéró kibocsátás felé vezető utunkon, az Xcel-lel pedig az első metanol-képes hajónkat is építjük egyben, amely segít előre lépni az energia takarékosság jövőbeli platformja felé.”

A Celebrity Xcel építése a híres tengeri hagyományoknak megfelelően kezdődött: a hajózási társaság és a hajógyár vezetői frissen vert érméket helyeztek el az első acéldarabra, hogy szerencsét hozzanak a hajónak mind az építési folyamat, mind pedig a jövőbeni tengeri utak során. Az érme dizájnja egy másik nagy innovációra, a NASA Saturn V rakétájára utal, tisztelegve az Edge Series hajók által képviselt minőség új szintje előtt.

Laura Hodges Bethge, a Celebrity Cruises elnöke, kifejezte izgatottságát az új hajó bemutatása kapcsán: „Alig várjuk, hogy bemutathassuk a Celebrity Xcel-t és páratlan vendégélményeit, minden tekintetben megfelelve nevének olyan meglepetésekkel, amelyek megerősítik a ‘Nothing Comes Close’ érzését egy Celebrity vakációval kapcsolatban. Hálásak vagyunk a Chantiers de l’Atlantique csapatának folyamatos együttműködéséért, amely hozzájárult ahhoz, hogy még tovább emeljék szeretett Edge Series hajóink innovatív dizájnját és világszínvonalú tulajdonságait.”

A Celebrity Xcel 2025 novemberében debütál a Karib-térségben, első szezonjában Fort Lauderdale-ből indulva, hétnapos útvonalakon váltakozva a Bahamák, Mexikó és a Kajmán-szigetek, Puerto Plata, St. Thomas és St. Maarten között. Az utak már most foglalhatók, a magyar utazók számára pedig a cég hazai képviselete nyújt segítséget.

A Celebrity Xcel nemcsak új élményeket kínál, hanem a környezetvédelem terén is előrelépést jelent. A hajó három üzemanyaggal működő motorral lesz felszerelve, ami páratlan üzemanyag-rugalmasságot biztosít, beleértve a metanolt is. Ez az újítás fontos lépcsőfokot jelent a vállalat Destination Net Zero útján, amely a 2050-re kitűzött nettó zéró kibocsátást célozza meg.

A Celebrity Cruises ezzel a lépéssel ismételten bizonyítja elkötelezettségét a fenntartható és környezetbarát tengeri utazások iránt, miközben továbbra is a legmagasabb szintű szolgáltatást és élményt nyújtja utasainak. A Celebrity Xcel várhatóan új mércét állít majd fel a prémium nyaralások terén, és még közelebb hozza az utasokat a világ legszebb úticéljaihoz.

fotó: Celebrity Cruises

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .