Hivatalosan is megnyílt az Ypsilon Yacht Club Alsóörsön

Ypsilon Yacht Club Alsóörs kikötó - turisztika

Új szolgáltatások és környezetbarát megoldások a Balatonon

Ünnepélyes keretek között nyitotta meg kapuit az új Ypsilon Yacht Club Alsóörsön, mely a Balaton legmodernebb vitorláskikötőjeként üdvözli a látogatókat. Az 5,5 hektáron elterülő, 300 férőhelyes kikötő első szezonját a legújabb szolgáltatásokkal és környezetbarát megoldásokkal indította.

A kikötő fejlesztését az Ypsilon Yacht Club Kft. valósította meg, teljes egészében önerőből. Az építkezés 2022-ben kezdődött és különös figyelmet fordítottak a balatoni élővilág megóvására. Az új létesítmény neve az Y alakú belső öbölről kapta, amely egyedi hangulatot kölcsönöz a helyszínnek.

Innovatív kényelmi szolgáltatások

Janák Enikő, az Ypsilon Yacht Club képviselője így fogalmazott: „Több nagyszerű dolog találkozik mostantól Alsóörsön: a természet, a hajózás, a balatoni életérzés, a kiemelkedő szolgáltatások és a minőségi vendéglátás. A hatalmas, tágas területek és a több hektáros park növényzetének sokszínűsége igazán egyedi hangulatot kölcsönöz a klubnak.”

Az Ypsilon területén különféle kényelmi funkciók várják a látogatókat, többek között medencék, tenisz- és röplabdapálya, grillsarok és játszótér is a vendégek rendelkezésére áll. Az ingatlanon belüli parkolási lehetőség is biztosított, amely kényelmet jelent a Balaton környékén.

A kikötő nemcsak a hagyományos balatoni vitorlások, hanem a 40 lábnál nagyobb hajók és katamaránok, valamint 65 elektromos hajó befogadására is alkalmas, gyors áramvételezési lehetőséget biztosítva. A kikötőhelyeket okosrendszerekkel szerelték fel és a parkolóban elektromos töltőállomások is találhatók.

Gasztronómiai élmények Rácz Jenővel

Az Ypsilon Yacht Club területén a COSTES GROUP egy pop-up büféje szolgálja ki a látogatókat, de a következő szezonban a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő és csapata az új Y by RJ étteremben várja majd a vendégeket.

„A körpanorámás Y By Rácz Jenő éttermünkben a házias, magyaros fogásoktól kezdve a kiváló minőségű steakeken át az olaszos tésztákig minden közkedvelt étel megtalálható lesz. Célunk, hogy a környék lakóinak is megfizethető, népszerű termékeket kínáljunk, de olyan színvonalon, amit a COSTES cégcsoport fővárosi egységeiben már megszokhattak” – mondta Rácz Jenő a megnyitón.

Gerendai Károly, a COSTES csoport vezetője hangsúlyozta, hogy nemcsak egy új étteremnyitásban gondolkodnak, hanem egy teljes gasztronómiai koncepció megvalósításában. Az étterem, a bárzongoristás koktélbár, a szendvicseket és süteményeket kínáló kávézó és gourmet bolt mind-mind részei ennek a nagyszabású tervnek.

Fenntarthatóság és környezetvédelem

Az Ypsilon Yacht Club kiemelt figyelmet fordít a fenntarthatóságra. Az Y by RJ étterem a COSTES csoportnál már korábban bevezetett zöld törekvéseket követi, fenntartható higiéniai megoldásokat és lebomló csomagolóanyagokat használnak. A konyhai hulladékokat helyben komposztálják, a megújuló energiaforrások biztosítják a teljes klub energiaellátását.

Az építkezés során különös figyelmet fordítottak arra, hogy ne sérüljön a környező védett nádas. A vízmozgás-előrejelzést hazai egyetemi kutatócsoportokkal együttműködve figyelték, így a helyi ökoszisztéma védelmét maximálisan biztosították.

Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere büszkén nyilatkozott az új kikötőről: „Alsóörs nagy hagyományokkal rendelkezik a hajózás és vitorlázás terén. Ehhez méltó módon járul hozzá a világszínvonalú kikötő, amely településünk büszkesége lett, jelentős gazdasági és turisztikai előnyeivel.”

Az Ypsilon kutyabarát kikötő, az 5 hektáros területén szívesen látják a négylábú kedvenceket is.

Az Ypsilon Yacht Club megnyitásával Alsóörs és a Balaton térsége egy újabb lépéssel közelebb került ahhoz, hogy Európa egyik legvonzóbb vitorlás célpontjává váljon, ahol a természet, a luxus és a gasztronómia harmonikus egységben találkozik.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .