Újabb Négy Magyar Szálloda Kapott Michelin Guide Ajánlást

Michelin Guide francia étteremkalauz

A júniusban minősített négy új hotellel együtt immár huszonöt magyar szálláshely nyerte el a világszerte elismert Michelin Guide ajánlását – tájékoztatta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az MTI-t.

Az áprilisi bejelentést követően, mely szerint a Michelin Guide a vendéglátóhelyek mellett hoteleket is minősít, már világszerte 5000 szálláshely kapott helyet a neves kalauzban. Magyarországon tíz olyan hotel található, ahol Michelin-ajánlással vagy Michelin-csillaggal rendelkező étterem is várja a vendégeket. Ez jelentős lépés hazánk számára, hiszen a Michelin Guide négy éve ismeri el a kiemelkedő szálláshelyeket, 2024-től pedig a legkiválóbb hotelek Michelin Kulcsokat is kaphatnak. A Michelin Kulcsok kiosztása előtt azonban elengedhetetlen, hogy a szállodák már rendelkezzenek a Michelin Guide ajánlásával.

Négy új szálloda a Michelin Guide listáján

A legújabb négy magyar szálloda, amely a Michelin Guide ajánlásával büszkélkedhet, az Andrássy Kúria, a Platán Udvarház, az Avalon Resort & Spa és a Tokaj Minaro. Ezzel Magyarország immár 25 ajánlott szállodával rendelkezik. Könnyid László, az MTÜ vezérigazgatója hangsúlyozta: „A magyar szálláshely-szolgáltatás dinamikus fejlődése és a magas minőségű szolgáltatások előretörése nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a gasztronómiai világtérkép mellett Magyarország immár a magas minőségű szolgáltatásokat kereső turisták úti céljai között is egyre hangsúlyosabban jelenik meg.”

Gasztronómiai sikerek a Michelin Kalauzban

A magyar vendéglátóhelyek sikerei sem elhanyagolhatóak. Az elmúlt évek gasztronómiai forradalmának köszönhetően Magyarország éttermei nagy sikerrel szerepelnek a Michelin Guide kiadványában. Tavaly minden eddiginél több, összesen 73 étterem került be a Michelin magyarországi ajánlójába, amelyben két 2 Michelin-csillagos, hét 1 Michelin-csillagos, hét Bib Gourmand, valamint további 57 Michelin-ajánlott étterem képviseli hazánkat.

Az MTÜ bízik abban, hogy a magyar szálláshelyek és éttermek további sikereket érnek el a nemzetközi porondon. Az ország gasztronómiai és turisztikai kínálatának folyamatos fejlődése nemcsak a külföldi, hanem a hazai vendégek számára is vonzóbbá teszi Magyarországot. A Michelin Guide elismerései pedig tovább erősítik hazánk pozícióját a világ gasztronómiai és turisztikai térképén.

A magyar turizmus és vendéglátás azon dolgozik, hogy az innováció iránti elkötelezettség meghozza gyümölcsét. Az újabb Michelin ajánlások pedig egyértelműen jelzik, hogy Magyarország egyre nagyobb presztízzsel bír a nemzetközi szállodaipar és gasztronómia színterén.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .