Elmarad a nyári turistainvázió Párizsban az olimpia miatt

Párizs, Franciaország - turisztika, desztináció

Az Air France és a Transavia France légitársaságok komoly nyomás alatt állnak a nyári szezonra vonatkozóan a közelgő olimpiai játékok miatt, mivel a francia fővárosba irányuló és onnan induló forgalom jelentősen elmarad más európai nagyvárosok forgalmától.

A nemzetközi piacokon jelentős mértékű csökkenés tapasztalható Párizs vonatkozásában. Az Air France és a Transavia France június-augusztus időszakra vonatkozó előrejelzései szerint az utazások száma messze alulmarad a szokásos nyári átlaghoz képest. A francia lakosok is inkább elhalasztják nyaralásaikat az olimpia utánra, vagy más úticélokat választanak ebben az időszakban az előrejelzések alapján.

Az Air France-KLM jelenlegi becslése szerint a cég egységárbevételére negatív hatást gyakorol ez az időszak, amelynek nagyságrendje 160-180 millió euró között mozoghat 2024 júniusa és augusztusa között. Az eseménynek ebben a szakaszban nincs hatása az általuk irányított kapacitásra. További részleteket a csoport féléves eredményei során, július 25-én közöl a cégcsoport.

A Franciaországba irányuló és onnan induló utazások várhatóan az olimpiai játékok után normalizálódnak és a kereslet szintjei bíztatóak az augusztus végi és szeptemberi időszakra.

Hasonló trendek figyelhetők meg a szállodai foglalások terén is, a Paris Je t’Aime, a párizsi turisztikai hivatal júniusi „Baromètre du tourisme parisien” jelentése szerint.

Az olimpiai játékok Párizsra gyakorolt hatása messze túlmutat a közvetlen turisztikai szektoron. Az Air France és a Transavia France mellett a város szállodái és vendéglátóipari egységei is érzékelik a hagyományos turisztikai forgalom elmaradását. Míg az olimpiai játékok általában hatalmas turisztikai bevételt hoznak a házigazda városoknak, a nagy sportesemények körüli tömegek és a fokozott biztonsági intézkedések sok turistát eltántoríthatnak.

Az Air France-KLM csoport bizakodó, hogy az olimpia utáni időszak visszahozza az utasokat. Az előzetes foglalások alapján az augusztus végi és szeptemberi kereslet növekedése várható, ami pozitív hatással lehet a vállalatok bevételeire. A szállodai szektor is hasonló reményeket táplál. A Párizsba látogató turisták száma várhatóan emelkedni fog az olimpia lezárását követően, amikor a város újra a megszokott ritmusában fogadja vendégeit.

A jelenlegi helyzet számos tanulsággal szolgál a turisztikai szektor számára. A nagy sportesemények előkészületei és lebonyolítása során figyelembe kell venni az utazók viselkedésének változásait és az ebből eredő gazdasági hatásokat.

Az Air France-KLM és a helyi szállodai ipar egyaránt arra készül, hogy az olimpia után újra teljes kapacitással működjön és kihasználja az újrainduló kereslet adta lehetőségeket. A helyzet kezelése és a visszacsatolások figyelembevétele kulcsfontosságú lesz a jövőbeli stratégiai döntések meghozatalában.

Párizs, mint mindig, most is készen áll arra, hogy vendégeit fogadja, és bár az olimpiai időszak kihívásokat tartogat, a város turisztikai vonzereje továbbra is töretlen.

Forrás: AirFrance KLM Group
Fotó: Yann Caradec / wikipedia

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .