Ismét indul a DiscoverEU ingyenes európai vasútbérlet program

DiscoverEU ingyenes európai vasútbérlet - turisztika

Fiatalok ingyenesen utazhatják be Európa országait

A fiatlaok újra pályázhatnak ingyenes vonatbérletre az Európai Unió területére. A 2024-ben megrendezésre kerülő Európai Ifjúsági Hét a fiatalokat ünnepli. A rendezvény, amely két hónappal az európai választások előtt zajlik, lehetőséget kínál arra, hogy a fiatalok kifejezzék vízióikat a jövőre vonatkozóan.

Azok, akik ebben az évben töltik be a 18. születésnapjukat és tervezik, hogy felfedezik Európa varázslatos tájait, most ismét lehetőséget kapnak arra, hogy regisztráljanak az ingyenes Interrail vonatbérletre. A két hétig tartó akcióban az Európa 32 országában érvényes vonatbérlettel még közelebb kerülhetnek az álmaikhoz.

A következő kör 2024. április 16-án 12:00:00 órakor (délután brüsszeli idő szerint) kezdődik, és 2024. április 30-án 12:00:00 órakor (délután brüsszeli idő szerint) ér véget.

Mi az a DiscoverEU?

A DiscoverEU az Erasmus+ program részeként megvalósuló kezdeményezés, amely lehetőséget kínál arra, hogy a fiatalok felfedezzék Európa sokszínűségét, megismerjék kulturális örökségét és történelmét, valamint kapcsolatba lépjenek az egész kontinens lakóival. Egy utazási bérletet lehet igényelni és főként vasúton lehet közlekedni.

Hogyan működik a vonatbérlet?

Ahhoz, hogy valaki jogosult legyen, teljesíteni kell az alábbi feltételeket:

  • A születési időnek 2005. július 1. és 2006. június 30. között kell lennie.
  • Az online jelentkezési űrlapon helyesen kell kitölteni az igazolvány (személyi igazolvány), útlevél, vagy lakcímkártya számát.
  • Az Európai Unió egyik tagállamának állampolgára, vagy lakosának kell lenni, ideértve az EU által irányított területeket is, vagy az alábbi Erasmus+ programmal összefüggő harmadik országok valamelyikében kell élni: Izland, Liechtenstein, Észak-Macedónia, Norvégia, Szerbia és Törökország.
  • Részt kell venni egy kvízben, kivéve, ha valaki csoporttagként jelentkezik.
  • Ha valakit kiválasztanak, minimum 1 napig és legfeljebb 30 napig utazhat 2024. július 1. és 2025. szeptember 30. között.

Ha a jelentkező fogyatékossággal, vagy egészségügyi problémával küzd, ami nehezíti az utazást, támogatást és segítséget kap. További információért ezzel kapcsolatban lásd a GYIK C.13 pontját.

Lehet barátokkal együtt is utazni

Igen, lehet. Egyedül, vagy legfeljebb 4 barát utazhat együtt a csoportban, feltéve, hogy teljesítik a fenti jogosultsági feltételeket. Az igénylő jelentkezési kódját fogják használni a saját jelentkezésük benyújtásához. További információért ezzel kapcsolatban lásd a GYIK B.5-től B.11-ig terjedő részét.

Össze lehet állítani az utazási terveket más DiscoverEU utazókkal is, melyhez jó kiindulási alap lehet a DiscoverEU Facebook-csoport.

Miután kiválasztottak valakit, az Erasmus+ Nemzeti Ügynökségek segítenek kapcsolódni és tanulni, előkészítő találkozók és utazók találkozóinak szervezésével.

Az élmények megosztása

A kiválasztott résztvevők automatikusan a DiscoverEU nagyköveteivé válnak. Nagykövetként mindenkit felkérnek, hogy ossza meg utazási élményeit a közösségi médiában a #DiscoverEU hashtaggel. Akár prezentációkat is lehet tartani az iskolában, vagy a helyi közösségben.

További információ a korábbi jelentkezési köröket bemutató DiscoverEU-füzetekben és beszámolók néhány fiatal DiscoverEU-utazó tapasztalatairól.

További információ a DiscoverEU vonatbérletről és annak felhasználásáról, valamint jelentkezés a DiscoverEU program európai honlapján.

fotó: DiscoverEU

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .