A Kékszalag alatt vitorlázáshoz kapcsolódó régi dokumentumokat és fotókat gyűjtenek

Kékszalag vitorlás verseny, Tihany, 1942

Vitorlázáshoz kapcsolódó, eddig otthon őrzött régi dokumentumokat és fotókat várnak az 53. Kékszalag Nagydíj idején a Veszprém Megyei Levéltár munkatársai Balatonfüreden.

Július 21-én az Anna Grand Hotelben, a július 22-én rajtoló Kékszalag verseny alatt pedig a Vitorlás téren lévő gyűjtőpontokban várják a Magyar Nemzeti Levéltár Veszprém Megyei Levéltárának munkatársai a vitorlázáshoz kötődő emlékeket: naplókat, leveleket, visszaemlékezéseket, fényképeket és egyéb dokumentumokat – tájékoztatta a Magyar Nemzeti Levéltár kedden az MTI-t.

Mint írták, a dokumentumokat másolatban is le lehet adni, a helyszínen működő digitalizáló standokon a levéltár munkatársai el is készítik a másolatokat.

Nagyméretű iratanyag esetében a levéltár a digitalizálásról később gondoskodik, majd visszajuttatja az eredeti példányt tulajdonosának. A digitalizálás mellett a gyűjtőköri napokon az adományozásra is lehetőség nyílik.

A Magyar Nemzeti Levéltár az Europeana Sport programhoz kapcsolódva gyűjti össze a sporthoz kapcsolódó írásos emlékeket. A július 21. és 24. között zajló gyűjtőköri napokat a Magyar Vitorlás Szövetséggel és az Europeana gyűjteménnyel együttműködve szervezik.

A fotón az 1942-es kékszalag Tihanynál. Adományozó: Fortepan / Ember Károly dr.

MTI

53 Kékszalag Raiffeisen Nagydíj

Balaton-kerülő vitorlás verseny
2021 július 22.
Rajt és cél: Balatonfüred
A rajt időpontja: 09:00

Magyar Vitorlás Szövetség weboldal
Kékszalag blog

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .