Az Emirates újra megcsinálta – repülés a Burj Khalifa körül

  ← All Categories


  Azt írja az Emirates légitársaság: „Megint megcsináltuk… csak jobban.” A videóban betekintehetünk a kulisszák mögé, hogyan tettek meg pár kört a Boeing A380-assal a Burj Khalifa körül, hogy elkészítsék új reklámjukat. Az pedig, hogy ezt a világ legnagyobb utasszállító repülőgépével tették meg, az csak rátesz egy lapáttal.

  Az Emirates világkiállítás színeibe festett Boeing A380-as óriásgépe összesen 11 kört tett meg 830 méteres magasságban, 145 csomós sebességgel – egy A380-as átlagos utazósebessége körülbelül 480 csomó – a világ legmagasabb felhőkarcolója körül.

  A film forgatását gondos, mindenre kiterjedő tervezés előzte meg és az alacsony repülési manőverek végrehajtása során minden egyes ponton nagy hangsúlyt fektettek a biztonságra. A tervezés során repülési tervet készítettek, elemezték a kockázatokat, számba vették az összes időjárási helyzetet. Szimulátorban gyakorolták a pilóták az alacsony sebességű műveletet.

  A reklámfilm forgatása során is természetesen a biztonság volt a legfontosabb. A légiutas-kísérő professzionális ejtőernyősoktató volt, de a mutatványban precíz tervezés, képzés, tesztelés és szigorú biztonsági protokoll, valamint egy sor biztonsági felszerelés is segítette végig. Bár úgy tűnt, mintha a repülőgép nagyon közel repült volna a kaszkadőrnőhöz, valójában több mint fél mérföldre volt tőle.

  Az Expo 2020 Dubai világkiállítás 2022. március 31-ig látogatható. Az eseményen helyt kapott kiállítások bemutatják az emberi fejlődést, a technológia, a kultúra, a művészet, a zene, a gasztronómia, a sport és sok más terület legújabb vívmányait, emellett több mint 190 ország pavilonja várja a látogatókat. Az Emirates azon utasai, akik a rendezvény időtartama alatt Dubajba látogatnak vagy átszállnak Dubajban, bármikor ellátogathatnak a világkiállításra, hiszen minden Emirates repülőjegy mellé ajándék Expo 2020 Dubai napi belépő jár.

  55 views

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .