A magyar Bocuse d’Or csapat továbbjutott az európai válogatón

Bocuse d'Or magyar csapat - legjobb tányér - gasztronómia

Elnyerték a Legjobb Tál különdíját és a döntőbe jutottak

A Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny európai válogatójának Norvégiában, Trondheimban rendezett eseményén a magyar csapat bebizonyította, hogy helye van az európai gasztronómia elitjében. A verseny március 19-20-án zajlott és a magyar csapat nem csupán továbbjutott a lyoni döntőre, de el is nyerte a legjobb tál különdíját – tájékoztatott az MTI.

A versenyre való felkészülés hosszú és kemény munkát igényelt a magyar csapattól. A kötelező alapanyagok idén a házigazda ország, Norvégia, jellegzetes termékeiből kerültek ki. A tányértéma hús alapú volt, ahol a kötelező alapanyagok között szerepelt a rénszarvas és az ikonikus skandináv párlat, az Aquavit. A látványos táltémát a tenger kincseire építették, ahol a norvég skrei és a fröyai fésűkagyló voltak a kötelező elemek.

A magyar csapat vezetője Kelemen Roland, a nyíregyházi Hunguest Sóstó séfhelyettese, a commis posztot a siófoki Fodor Noel töltötte be, aki családi éttermükből érkezett a csapatba. A csapatot Szabó László (Hungast) coacholta, míg a csapatelnök és egyben a kóstoló zsűri is, Dalnoki Bence volt, a két Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje, aki korábban bronzérmet szerzett Lyonban.

A magyar csapat tagjai nem a budapesti csúcséttermekből kerültek ki, ami még inkább figyelemre méltóvá teszi teljesítményüket az európai színtéren. A siker mögött többek között a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tréningjei és az előző évek sikeres csapatainak támogatása állt. A csapatot a norvég Christian André Pettersen is segítette, aki Lyonban már a dobogó harmadik fokára állhatott.

A skandináv országok ismételten domináltak az európai döntőn, azonban a magyar csapatnak sikerült kivívnia a legjobb tál különdíját. A dán csapat végzett az első helyen Svédország és Norvégia előtt.

Az európai döntő sikere után a magyar csapat számára a komoly felkészülés és edzések kezdődnek a januári lyoni döntőre.

A magyar csapat lenyűgöző teljesítménye bizonyítja, hogy a magyar gasztronómia nemzetközi szinten is kiemelkedő és méltán büszkék lehetünk hazánk gasztronómiai hagyományaira és szakembereire.

fotó: Bocuse d’Or Facebook

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .