Budapest Borfesztivál 2023: A gasztronómiai élmények fesztiválja

Budapest Borfesztivál, Budai vár - gasztro turizmus

Több mint 30 év alatt a Budapest Borfesztivál már-már hagyománnyá vált, amelyet a nyár méltó búcsúztatójaként ünnepel a borkedvelő közönség. Az idei évben sem lesz ez másképp, amikor ismét a pazar budavári díszletek között várják a látogatókat, hogy részesei lehessenek ennek a felejthetetlen gasztronómiai ünnepnek. A Budapest Borfesztivál 2023-ra számos újítással készül, hogy még izgalmasabb és változatosabb élményeket nyújthasson a vendégeknek.

Dél-Amerika ízei a középpontban

Az idei fesztivál díszvendége Dél-Amerika lesz, melynek különleges konyhájából származó ételek és borok színesítik az eseményt. Négy országból érkező mintegy 12 borászat kínálja majd a borkedvelőknek a kontinens jellegzetes borait. A látogatók megkóstolhatják a latin temperamentummal fűszerezett vörösborokat, mint például a Cabernet Sauvignon, Merlot vagy Pinot Noir. A kíváncsiak belemélyedhetnek a távoli kontinens kultúrájába egy Malbec vagy Tannat borral. Az izgalmas újdonságok között pedig argentin borokat is találunk, amelyeket tengerszint felett 3000 méteren termesztett szőlőből készítenek.

A SPAR egyedülálló borválasztéka

A SPAR Magyarország exkluzív borválasztéka is bemutatkozik a fesztiválon. A válogatott magyar borok mellett különleges akciókkal várja a látogatókat a SPAR Borplac. Minden harmadik elfogyasztott ital után a negyedik ajándék, és így a borok még élvezetesebbé válnak. A SPAR a Borfesztivál hű támogatója, és 2007 óta segíti a magyar borászatokat és borokat.

Különleges élmények és újítások

Az idei év újdonságai között megtalálható a Borkult – SPAR VIP sátor és a Mitiszol? Party VIP sátor, amelyek privilégiumokkal és különleges élményekkel várják a VIP karszalaggal rendelkező vendégeket. Ezen kívül debütál a Sunday Brunch, ahol a finom falatokat élő zenei háttér kíséri.

Michelin-csillagos élmények a Chef Market Gourmet udvarban

A Budapest Borfesztivál kiváló éttermeket vonultat fel a Chef Market Gourmet Udvarban. Az éttermek különleges fogásokkal és bor-étel párosításokkal kápráztatják el a vendégeket. A Michelin-csillagos 42 Restaurant és a Pavillon de Paris is bemutatkozik a rendezvényen.

Fenntarthatóság és jótékonyság

A fenntarthatóság jegyében idén a pohártartó szütyők nem automatikusak, hanem azokhoz kerülnek, akik ténylegesen szeretnék őket használni. A Máltai Manufaktúra készített kézzel varrott pohártartókat, amelyek a látogatók rendelkezésére állnak.

Interaktív szakmai programok és kóstolási élmények

Az interaktív sátorban a látogatók különböző játékos feladatokon keresztül mélyíthetik el bortudásukat. A Kóstolom Winebar Buda mesterkurzusai pedig izgalmas lehetőséget nyújtanak a borászat szakmája és a borkóstolás technikája iránt érdeklődőknek.

A Budapest Borfesztivál 2023 izgalmas gasztronómiai élményeket kínál a látogatóknak. A borok és ételek kavalkádjában Dél-Amerika színei és ízei is megjelennek, így a vendégek számos új ízkombinációt és kulináris élményt fedezhetnek fel. A fenntarthatóság és a jótékonyság szem előtt tartása mellett a fesztivál kiemelkedő élményeket ígér mindazoknak, akik ellátogatnak a Budavári Palotába.

fotó: borkultúra

Budapest Borfesztivál 2023

Budavári Palota teraszain
2023 szeptember 7-10.

Bővebb információ a fesztivál honlapján

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .