MBH Bank Gourmet Fesztivál 2024

Gourmet Fesztivál Millenáris park - gasztronómia

Női energiák az idei Millenáris parkban rendezett gasztro fesztiválon

A hazai vendéglátás képviselői idén is összegyűlnek az MBH Bank Gourmet Fesztiválon, melyet május 24-26. között rendeznek meg a Millenáris parkban. A fesztivál ezúttal sem fog csalódást okozni, hiszen több mint száz kiállító készül a kóstolóra, hogy megmutassa, mi mindenre képes a magyar gasztronómia.

Ahogy minden évben, úgy idén is egy központi téma kerül a figyelem középpontjába, ami ezúttal a „női energiák”. A gasztronómia világában egyre több nő vállal vezető szerepet és ez a trend nemcsak itthon, de külföldön is érzékelhető. Túl az otthoni sütés-főzésen és a gasztroblogok világán, a nők egyre inkább meghatározó szereplőivé válnak ennek az évezredes művészetnek. Érzékenyen reagálnak a környezeti és társadalmi kérdésekre és a fenntartható jövő iránti elkötelezettségükkel átformálják a gasztronómiai színteret.

„Nálunk is jól látszik, hogy a női szereplők, szakemberek nem csupán a gasztroblogok színterén uralják a terepet, de egyre többen vannak jelen az éttermekben és a gasztronómia többi területén is” – mondja Nemes Richárd, az MBH Bank Gourmet Fesztivál főszervezője. Ez az év arról szól, hogy megmutassuk, milyen női erők szabadultak fel az elmúlt években ezen a területen.

Az idei fesztivál három kiemelt nagykövettel büszkélkedhet. Fekete Zsóka, a mangalicatenyésztő és termékgyártó, saját farmjáról származó prémiumtermékeivel hívja fel a figyelmet a minőségi magyar élelmiszerekre. Ormós Gabriella a kovász bűvöletében él, és missziója, hogy minél több embert megtanítson egészséges és finom kenyeret sütni. Ötvös Zsuzsanna, a klasszika-filológia szakos doktori hallgató, gasztrobloggerré és cukrásszá avanzsált és most a Laurel Budapest cukrász- és társséfjeként tevékenykedik.

Az idei Gourmet Fesztiválon a legjobb éttermek, cukrászdák és pincészetek mellett különleges italkínálat is várja a látogatókat. A kávékülönlegességektől a koktélokon át egészen a pezsgőkig, mindenki megtalálja majd a számára legkedvesebb nedűt.

Május 24-26. között ismét a Millenáris lesz a gasztronómiai élet középpontja. A fesztivál zárónapja a gyereknapra esik, így a szervezők különleges figyelmet szentelnek a családoknak. A gyerekek és a 18 év alatti fiatalok ingyen látogathatják a rendezvényt, amely számos izgalmas programmal várja őket.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .